Nieuwsarchief

Hoe beveilig ik mijn bedrijfspand tegen inbraak?

Of het nu gaat om een kantooromgeving, winkelpand of openbare voorziening: beveiliging van uw pand is van groot belang om ongewenste bezoekers buiten de deur te houden. Met camerabewaking, alarmsystemen en surveillance houden veel bedrijven hun pand en de omgeving in de gaten. Ook uw toegangsoplossingen spelen hierbij een belangrijke rol. Zo zijn er diverse oplossingen op de markt voor extra bescherming tegen inbraak. Maar welke mogelijkheden zijn er allemaal? En hoe bepaalt u welke oplossing geschikt is?

Goede communicatie: het geheim voor veiligheid in distributie en logistiek

Snelheid, veiligheid en efficiëntie: het zijn drie belangrijke focuspunten voor veel bedrijven in de sector distributie en logistiek. Bij ASSA ABLOY Entrance Systems voegen we daar graag een vierde focuspunt aan toe: communicatie. Goede communicatie is de sleutel tot snelle, veilige en efficiënte activiteiten en processen – van het aandocken van vrachtwagens tot het bedienen van toegangsoplossingen en het laden en lossen van goederen. Waarom is goede communicatie zo belangrijk? Dit heeft alles te maken met de verscheidenheid aan procedures die bedrijven hanteren. Waar we in het verkeer allemaal dezelfde regels volgen, zien we dat elke organisatie binnen de distributie- en logistiek-sector anders is ingericht als het gaat om veiligheidsprocedures. Wat mag wel en niet? Waar moeten werknemers wel en niet aan de slag? Wanneer mogen vrachtwagens of andere voertuigen wegrijden? Niet gek, want elke site is anders ingericht en maakt gebruik van andere systemen en materialen.

Een veilig logistiek centrum dankzij snelloopdeuren

Een logistiek centrum is continu in beweging. Vrachtwagens rijden af en aan, er wordt gewerkt in magazijnen en goederen worden geladen en gelost. Het is belangrijk dat werkzaamheden snel, veilig en efficiënt gebeuren. De toegangsoplossingen in een logistiek centrum worden vaak intensief gebruikt. Snelloopdeuren zijn in zo’n geval een veilige en accurate keuze, en bieden bovendien voordelen op het gebied van klimaat, hygiëne en meer.

Een veilige productieomgeving, met deuren voor machineafscherming

Het beheren van een productieomgeving is een uitdaging op zich – of het nu gaat om productie in cleanrooms, productie van voedingswaren of productie van auto’s. Locaties moeten voldoen aan strenge eisen op het gebied van hygiëne, klimaat en efficiëntie. Veel productieprocessen vinden plaats op hoge snelheid en via korte cycli, waarbij gebruik wordt gemaakt van geautomatiseerde productie en assemblage, en geavanceerde technologieën, processen en machines. Volgens de Arbowet en Machinerichtlijn zijn eigenaren verantwoordelijk voor een goede en veilige werking van hun installaties en systemen. Veiligheid speelt dan ook een cruciale rol in de vaak robuuste productieomgevingen. Deuren voor machineafscherming bieden daarbij uitkomst, om personeel te beschermen tegen letsel en om een foutvrij en betrouwbaar productieproces te garanderen.

Checklist: voldoet uw pand aan de wet- en regelgeving op het gebied van veiligheid?

Of uw portefeuille nu bestaat uit kantoor- en bedrijfspanden, winkelruimten, wooncomplexen, industriële of logistieke panden, één ding staat vast: als vastgoedeigenaar bent u (deels) verantwoordelijk voor het voldoen aan de huidige wet- en regelgeving omtrent gebouwen. Veiligheid speelt daarbij een belangrijke rol. Als vastgoedeigenaar of -ontwikkelaar is het van belang dat u inzicht heeft in de geldende wetten en regels en dat u kunt rapporteren over de naleving ervan. Met behulp van de volgende checklist weet u op welke wet- en regelgeving u moet letten.

1-5 of 101

21 pages

« 1 2 3 4 5 ...