Nieuwsarchief

Verhoog de veiligheid van uw draaideuren met een flatscan

Automatische draaideuren brengen diverse voordelen voor uw pand met zich mee. Zo bieden ze een maximale openingsbreedte, terwijl ze minimale ruimte innemen – handig, wanneer er intensief gebruik wordt gemaakt van uw toegangsoplossing. De deuren zorgen bovendien voor een professionele en esthetisch aantrekkelijke entree van kantoorpanden, horecagelegenheden of andere gebouwen. Het installeren van een automatische draaideur of het upgraden van uw draaideur met een automaat kan dus een interessante keuze zijn. Maar zorg er wel voor dat u optimale veiligheid van uw automatische draaideur garandeert, bijvoorbeeld door gebruik van een flatscan. Er zijn een aantal veiligheidsrisico’s van automatische draaideuren die u in gedachten moet houden. Dit geldt met name wanneer uw toegangsoplossing regelmatig wordt gebruikt door zogenaamde kwetsbare gebruikers, zoals ouderen, kinderen of mindervaliden. Zowel bij deze gebruikers als bij meer ervaren gebruikers is het belangrijk om botsingen tussen gebruikers en de deur te voorkomen, net als inklemgevaar van bijvoorbeeld vingers. Zo garandeert u een veilige doorgang voor klanten, gasten of medewerkers.

Checklist: de tien kenmerken van een veilige industriële dockomgeving

In bepaalde sectoren, zoals manufacturing en distributie en logistiek, worden dagelijks grote stromen aan goederen verplaatst. Om dat optimaal te laten gebeuren is een veilige dockomgeving cruciaal. Niet alleen om te zorgen dat werknemers gezond naar huis gaan, maar ook om goederen te beschermen die bijvoorbeeld niet beschadigd of bedorven mogen raken. Hoe zorgt u ervoor dat uw omgeving zo veilig mogelijk ingericht is? In onderstaande checklist zetten we tien belangrijke kenmerken op een rij.

Hoe verbeter ik de gebruiksveiligheid van automatische toegangsoplossingen?

Automatische toegangsoplossingen krijgen dagelijks grote stromen aan personen te verwerken. Belangrijk daarbij is dat mensen de deur niet opmerken. Dat betekent vooral dat men geen hinder van de toegangsoplossing ondervindt; het moet een veilige doorgang zijn. Om optimale gebruiksveiligheid van automatische toegangsoplossingen te garanderen, spelen risicoanalyse, inrichting en onderhoud een belangrijke rol. We leggen uit waarom.

Wet- en regelgeving voor veilige toegangsoplossingen: een overzicht

Van EN 16005 tot NEN 1634 en de Machinerichtlijn: om de veiligheid van toegangsoplossingen te garanderen bestaan er verschillende normen, wetten en regels. Welke zijn het belangrijkst? Wat betekenen ze? En hoe houdt u rekening met de normen en wet- en regelgeving als het gaat om uw toegangsoplossingen? We geven u een overzicht.

Hoe automatische deuren bijdragen aan een duurzamer gebouw

Volgens het Global Status Report 2017 van de World Green Building Council is 39 procent van de wereldwijde CO₂-uitstoot afkomstig uit de bouwsector. Ter vergelijking: dat is bijna twee keer zoveel als de hoeveelheid CO₂ die de transportsector uitstoot, namelijk 22 procent. De bijdrage van de bouwsector aan de milieubelasting heeft deels te maken met het gebruik van grondstoffen, de vervaardiging van bouwproducten en de hoeveelheid afval die de bouwsector jaarlijks produceert. Maar ook de CO₂-uitstoot van bestaande bouw speelt een rol door koeling, verwarming en energieverbruik. Hoe kunnen automatische toegangsoplossingen bijdragen aan een oplossing?

6-10 of 101

21 pages

1 2 3 4 5 ...