Kennisbank

Checklist: vijf onderhoudstips voor uw schuifdeuren

Iedereen weet: een automatische toegangsoplossing moet goed functioneren en vooral niet stilstaan. Onderhoud speelt daarbij een belangrijke rol. Door preventief onderhoud zorgt u ervoor dat materialen worden vervangen voordat ze defect raken. Zo verlengt u niet alleen de levensduur van uw toegangsoplossing, maar zorgt u er ook voor dat een deur veilig en energiezuinig blijft werken. Ook bij schuifdeuren is regelmatig onderhoud belangrijk. Onderhoud aan uw schuifdeuren kunt u het best laten uitvoeren door een gespecialiseerde onderhoudspartij. Maar dat betekent niet dat er voor u als vastgoedeigenaar geen aandachtspunten zijn om op te letten. In onderstaande checklist zetten we vijf onderhoudstips voor uw schuifdeuren op een rij.

Food, farma of cold storage: de beste toegangsoplossingen voor veeleisende omgevingen

Bij de keuze voor een toegangsoplossing kijken veel bedrijven naar de functionaliteit, levensduur en uitstraling van de deur. Daarnaast zijn er bedrijven die aanvullende eisen stellen aan hun toegangsoplossing. Bijvoorbeeld omdat zij te maken hebben met bedrijfskritische processen die plaatsvinden in geconditioneerde ruimtes waar de omstandigheden nauwkeurig gecontroleerd moeten worden. Klimaatbeheersing speelt dan vaak een belangrijke rol. Denk aan sectoren zoals cold storage, food, farmachemie, automotive of de chipindustrie. Met welke uitdagingen hebben deze zogenaamde veeleisende omgevingen te maken? En welk type toegangsoplossingen is het meest geschikt voor een dergelijke omgeving?

Wat betekent duurzaamheid voor ASSA ABLOY Entrance Systems?

Duurzaamheid staat wereldwijd steeds vaker hoog op de agenda bij onze klanten en partners. Een goede ontwikkeling, want het is belangrijker dan ooit om rekening te houden met de generaties ná ons. Ook bij ASSA ABLOY Entrance Systems is duurzaamheid een fundamenteel onderdeel van alles wat we doen – of het nu gaat om innovatie, bevoorrading, productie, personeelsontwikkeling of onze samenwerking met externe stakeholders. Door duurzaamheid continu hoog op de agenda te houden, zet we stappen richting een duurzamere toekomst. We vertellen je graag welke drie thema’s daarbij voor ons een belangrijke rol spelen.

Checklist: zo ziet de toegangsoplossing van de toekomst eruit

Esthetisch, duurzaam, gebruiksvriendelijk, makkelijk te onderhouden: de eisen aan toegangsoplossingen worden steeds hoger. Niet verrassend, aangezien deuren een essentieel onderdeel vormen van een pand en vaak intensief worden gebruikt. Voor voorschrijvende partijen en aannemers een goede reden om extra aandacht te besteden aan de keuze voor toegangsoplossingen. Zeker met het oog op de toekomst. Want waar gebouwen in de toekomst steeds duurzamer, geavanceerder en slimmer worden, geldt dat ook voor deuren. In deze checklist zetten we de belangrijkste kenmerken van de toegangsoplossing van de toekomst op een rij.

Energiebesparing door het juiste onderhoud van uw toegangsoplossingen

Zo’n zes jaar geleden zetten ruim veertig Nederlandse overheidsinstanties, bedrijven en natuur- en milieuorganisaties hun handtekening onder het Energieakkoord voor duurzame groei. Het doel? Duidelijke afspraken maken over energiebesparing, schone technologie en klimaat, en zo werken aan een groenere toekomst. Het Energieakkoord bevat verschillende afspraken om dit mogelijk te maken. Denk aan het sluiten van kolencentrales en het plaatsen van extra windmolens. Maar ook een toename in duurzaam opgewekte energie en een afname in de uitstoot van broeikasgassen. Verder krijgen alle huizen een energielabel en heeft men afgesproken dat kantoorgebouwen in 2023 minstens energielabel C moeten hebben.

6-10 of 40

8 pages

1 2 3 4 5 ...