Bolides blinkend en droog dankzij vouwdeuren

Bij het 50-jarig bestaan in 2016 is de gehele carwash van Autobedrijf Kievit gerenoveerd. De oude overheaddeuren lekten water op uitrijdende auto’s op het moment dat ze opengingen. ASSA ABLOY Entrance Systems hielp het bedrijf met het vinden van een oplossing.

Het gehele interieur kreeg een flinke make-over. Vorig jaar vierde het bedrijf hun 50-jarig jubileum met een compleet gerenoveerde wasstraat. De medewerkers waren niet helemaal tevreden over het functioneren van de wasstraat. Van Hengel kreeg de opdracht om dit bedrijfsonderdeel onder de loep te nemen. Van Hengel: “We waren ontevreden over de oude overheaddeuren. De deuren staat dicht op de machine, waardoor het water ertegenaan spat. Op het moment dat een deur opende, druppelde dit water naar beneden. Onze klanten werden er niet blij van dat ze hun auto na een wasbeurt nog eens na moesten poetsen.

Oplossingen

Trots loopt Piet van Hengel door de wasstraat. Hij houdt stil bij de nieuwe vouwdeuren, speciaal voor wasstraten. “Een monteur tipte ons om eens naar vouwdeuren te informeren. Meestal kiezen carwashcentra voor overheaddeuren omdat ze relatief goedkoop in aanschaf zijn. Deze nieuwe deuren openen horizontaal. Hierdoor valt het lekkageprobleem weg. Ook zit er op de deur een buisvormig profiel, waardoor het water hierlangs naar beneden loopt en niet op de deur blijft staan.”

Bovendien is de vouwdeur een stuk onderhoudsvrijer dan een overheaddeur. Van Hengel licht toe: “Bij een overheaddeur heb je te maken met veren en bekabeling. Dat is een ingewikkelde constructie die veel ruimte inneemt. Het onderhoud is prijzig. De nieuwe vouwdeuren werken automatisch en zijn gemakkelijk te onderhouden. En dat is weer fijn voor je portemonnee”.

En om onveilige situaties te voorkomen, bedacht Van Hengel een ongebruikelijke oplossing. “De uitritten van de tankzone en de wasstraat kruisen elkaar. Uiteraard wil je ongelukken voorkomen.” De meeste vouwdeuren worden aan de buitenkant van de gevel gemonteerd. Van Hengel besloot het in overleg met ASSA ABLOY Entrance Systems anders te doen. “De deuren openen nu naar binnen toe. Op die manier voorkom je dat de deuren tegen een auto, voorwerp of persoon botsen”. Maar ook het esthetisch aspect speelde mee. Zo’n installatie aan je voorgevel oogt niet fraai.

Resultaat

Met deze twee nieuwe ASSA ABLOY vouwdeuren hebben we de juiste oplossing in handen. Samen met de nieuwe deuren is de uitstraling van onze wasstraat compleet veranderd. Schoner, strakker en vooral praktischer. En dat is waar het om draait. 

Producten

De volgende automatische toegangssystemen zijn geïnstalleerd bij Autobedrijf Kievit: 

ASSA ABLOY FD2050FCW wasstraatdeur »