Hoge hygiënenormen

Voorschriften en certificeringen spelen een grote rol bij het ontwerp van een ziekenhuis. Voor Jörgen Pell en zijn team bij White Arkitekter was de logistieke hygiëne een van de belangrijkste overwegingen bij het werk aan het nieuwe Karolinska Solna ziekenhuis. Samen met ASSA ABLOY ontwikkelde Pell de ASSA Hygienic Handle om onnodige verspreiding van bacteriën binnen het ziekenhuis te voorkomen. Met de ASSA Hygienic Handle kunnen deuren gemakkelijk zonder handen geopend worden. In plaats hiervan wordt de onderarm gebruik, waardoor de bacteriën op handen niet in contact komen met de hendel.

Elke sector van het ziekenhuis moet voldoen aan eigen normen en voorschriften. In publieke zones, waar automatische deuren het personenverkeer regelen, was een groot aantal brand- en veiligheidsmaatregelen nodig. Verderop in het ziekenhuis veranderden de veiligheidsmaatregelen naar beveiligingsprocedures om de toegang tot sectoren voor specialistische hulp te regelen. In samenwerking met ASSA ABLOY Entrance Systems kon Jörgen Pell met zijn team ervoor zorgen dat alle automatische deuren in elke sector voldoen aan de eisen. 

Een oplossing voor elke uitdaging

Bekijk ons volledige assortiment automatische toegangssystemen online, compleet met downloadbare product data en technische informatie. Vind de oplossing voor uw project.