Het draait om de materialen

Het nieuwe Karolinska Solna ziekenhuis in Stockholm beoogde zowel de platina als gouden LEED-certificering volgens de Zweedse milieunorm Miljöbyggnad. Volgens Jörgen Pell, ingenieur bij White Arkitekter, werden de doelen "...voornamelijk bereikt door de materialen die gebruikt zijn". Dit betekende een keuze voor leveranciers die materialen benutten met een hoge duurzaamheidsgraad - waarbij geen enkele van de 12.000 deuren in het project pvc mocht bevatten.

Deuren speelden een grote rol om in elk deel van het ziekenhuis te zorgen voor efficiënt energiegebruik. Voor de hoofdingangen vergeleken Pell en zijn team de voordelen van gecombineerde schuif- en draaideuren met een toepassing van dubbele schuifdeuren. Ze kozen de tweede optie, omdat dit een kostenbewuste manier is om in de zomermaanden het binnenklimaat koel te houden en in de onbarmhartige winter de warmte binnen te houden. 

Een oplossing voor elke uitdaging

Bekijk ons volledige assortiment automatische toegangssystemen online, compleet met downloadbare product data en technische informatie. Vind de oplossing voor uw project.