De weg vinden

Zo'n groot ziekenhuis vergt een uitgekiend ontwerp om het zo functioneel mogelijk te maken. Om te zorgen dat men gemakkelijk de weg vindt in het nieuwe Karolinska ziekenhuis, maakte White Arkitekter gebruik van verschillende kleuren op de diverse verdiepingen, afdelingen en gebouwen, en afzonderlijke materialen om de uiteenlopende sectoren te herkennen. Jörgen Pell legt uit dat toegangssystemen essentieel zijn om de weg te vinden. Ze vormen grenzen tussen verschillende gebieden en kamers - en bij een goede coördinatie ondersteunen ze de verkeersstroom door het ziekenhuis.

De logistiek van het ziekenhuis is niet alleen omvangrijk en complex, maar moet ook rekening houden met toegang voor rolstoelen, ziekenhuisbedden en apparatuur. Dit betekent dat de vloeren geen drempels mogen bevatten. Jörgen en zijn team werkten nauw samen met ASSA ABLOY om sluitingsmechanismes en afdichtingen anders op te lossen dan met een drempel. 

Een oplossing voor elke uitdaging

Bekijk ons volledige assortiment automatische toegangssystemen online, compleet met downloadbare product data en technische informatie. Vind de oplossing voor uw project.