BIM - een samenwerkingsmodel

Werken aan een project als deze vereist een hoog strategisch denkniveau. Er is ook goede communicatie en documentatie nodig tussen een groot team van architecten, ingenieurs en planners. Daarom heeft het team voor BIM gekozen. Deze werkwijze betekende dat bestanden, tekeningen en documenten gedurende dit 10-jarige project tegelijk oproepbaar waren voor diverse architecten en ingenieurs, wat het ontwerpproces enorm bevorderde.

BIM vergemakkelijkte de intensieve samenwerking met leveranciers, gespecialiseerde architectonische consultants, ingenieurs en medewerkers. Met BIM kreeg het omvangrijke team een gemeenschappelijk platform, waarop herkenbaar was hoe elk deel van het ontwerp eruit zag, aanvoelde - en wat het kostte. Dit kwam ook tot uitdrukking in de samenwerking tussen het team van Pell en ASSA ABLOY Entrance Systems voor de ontwikkeling van het merendeel van de 12.000 deuren in het ziekenhuis. Dit laat perfect zien hoe BIM kan zorgen voro een voortdurende ontwikkeling van relaties tussen architect en leveranciers in een groot project. 

Het ziekenhuis werd al snel een van de grootste BIM-modellen ter wereld. Jörgen Pell zegt: "White Arkitekter heeft grote vooruitgang geboekt door het werken met BIM".

Een oplossing voor elke uitdaging

Bekijk ons volledige assortiment automatische toegangssystemen online, compleet met downloadbare product data en technische informatie. Vind de oplossing voor uw project.