Voldoen aan BREEAM Outstanding

Bij de Metro winkel in St. Pölten was het voldoen aan de standaardvoorschriften eenvoudig genoeg. De echte uitdaging, vertelde architect Andreas Prehal ons, was ervoor te zorgen dat het gebouw aan alle vereisten voldeed om een ​​Outstanding BREEAM-certificering te behalen - een certificering slechts door 2% van de gebouwen gehaald wordt.

De elementen die bij dit gebouw nu al zorgen voor een nulemissie – zonne-energie, geen extra verwarmings- of koelsystemen, LED-verlichting, het gebruik van duurzame en duurzaam geproduceerde bouwmaterialen, automatische deuren die alleen opengaan wanneer dat nodig is en geïsoleerde docksystemen – speelden een cruciale rol bij het bereiken van BREEAM Outstanding. Maar er waren ook andere vereisten waaraan voldaan moest worden, elementen die verder gaan dan de standaard dingen die gedaan worden om een gebouw duurzaam maken.

Luchtkwaliteit moest in de grote winkel worden bewezen. Er werd een park in de parkeergarage gebouwd om te voldoen aan de eisen van de groene ruimte, en de parkeerplaats zelf moest worden geconstrueerd uit holle betonblokken gevuld met gras om ervoor te zorgen dat het oppervlaktewater weer in de grondwaterspiegel werd opgenomen – ook om zo de aanleg van extra goten te minimaliseren. Daarnaast geven kleine details, zoals douches voor personeel die naar het werk fietsen, blijk van de toewijding van de winkel voor een duurzamere manier van leven. En de moeite was het zeker waard, de nieuwe Metro-winkel is het eerste BREEAM Outstanding-gebouw in 10 jaar in Oostenrijk.

Een oplossing voor elke uitdaging

Bekijk ons volledige assortiment automatische toegangssystemen online, compleet met downloadbare product data en technische informatie. Vind de oplossing voor uw project.