Het belang van een geoptimaliseerde buitenschil

Toen Andreas Prehal en zijn partner, Helmut Poppe, hun kantoor in 2000 begonnen, wilden ze geweldige architectuur combineren met duurzame gebouwen. En Poppe*Prehal heeft diverse succesvolle duurzame gebouwen ontwikkeld, van eengezinswoningen tot distributiecentra en meest recent Metro Cash & Carry in St. Pölten, Oostenrijk.

De Metro-winkel in St. Pölten is een gebouw met nulemissie. Poppe*Prehal is begonnen met een houten gebouwschil. Deze is vervolgens geoptimaliseerd door na te denken over elk detail: van het gebruik van de beste houten materialen in de structuur tot het selecteren van ramen en entrees die bijdragen aan de efficiëntie van het gebouw. ASSA ABLOY Isodock-dock levellers waren het laatste onderdeel van de geïsoleerde gebouwschil. Zonder geïsoleerde laadperrons zou er tijdens het laden en lossen van goederen elke dag veel warmte en energie verloren zijn gegaan - dus ze waren een cruciale toevoeging.

De gebouwschil is van zo'n hoge kwaliteit dat het de behoefte aan een specifiek verwarmings- of koelsysteem in de winkel vermindert. Een lange rij ramen bij het dak van de winkel is alles wat nodig is voor ventilatie en koeling - ze gaan open als de temperatuur te hoog is en sluiten wanneer het te koud is. Verwarming wordt rechtstreeks verkregen door de overtollige warmte van de koelmachines voor voedingsmiddelen. En bovenop deze gereduceerde technische systemen is het hele dak van de Metro bedekt met zonnepanelen die genoeg energie produceren voor Metro om de stroom die ze niet gebruiken terug te verkopen aan het elektriciteitsnet - waardoor het een supermarkt is met nulemissie. 

Een oplossing voor elke uitdaging

Bekijk ons volledige assortiment automatische toegangssystemen online, compleet met downloadbare product data en technische informatie. Vind de oplossing voor uw project.