Natuurlijke materialen voor een mooie uitstraling

Poppe*Prehal architecten bouwen de meeste gebouwen van hout omdat, zoals zij het zien, bouwen met hout de enige manier is om echt duurzame gebouwen te ontwikkelen. Het is niet alleen duurzaam, het is ook een aantrekkelijk natuurlijk product dat zorgt voor een mooie uitstraling.

De Metro winkel in St. Pölten heeft een volleidg houten façade, gemaakt van sparren. Een spar is van nature grijs, een aardachtige tind, het past perfect bij het lokale landschap: weerspiegelt het bos en de omliggende landbouwgrond. 

Ook is er goed nagedacht over het goed verouderen van de façade. Andreas Prehal zorgde ervoor dat de spar werd behandeld met een natuurlijk pigment dat overeenkwam met de kleur van het natuurlijke hout. Waarom? Omdat het pigment in de loop van de jaren wegspoelt, komt het natuurlijke grijs van het hout naar buiten. Door gebruik te maken van een grijs pigment blijft het hout in de loop van de tijd dezelfde kleur behouden en blijft het er jarenlang goed uitzien. De pigmentwas is ook volledig chemisch vrij - wat betekent dat als het ooit wordt afgebroken, het veilig kan worden hergebruikt, verbrand of gecomposteerd.

Een oplossing voor elke uitdaging

Bekijk ons volledige assortiment automatische toegangssystemen online, compleet met downloadbare product data en technische informatie. Vind de oplossing voor uw project.