Een plek om te sporten - en te ontspannen

Conformiteit is niet altijd gebonden aan bouwvoorschriften - tenminste niet direct. Bij de brandweerkazerne in Charleroi, België, moeten de dienstdoende brandweerlieden in goede conditie zijn, aangezien ze drie dagen achter elkaar moeten kunnen uitrukken. Daarom hebben ze zowel ruimtes nodig om te trainen als te ontspannen.

De architect van het project, Philippe Samyn, noemt de brandweerkazerne "...een dorp op zich, met slaap- en woonruimte, een grote sportal en een moestuin op het dak waar de brandweerlieden groente kunnen kweken en eten". Doordat de brandweerkazerne als cirkel gebouwd is, is de atletiekbaan op het dak eindeloos. 

Maar niet alles speelt zich af op de vlakte. De brandweer moet ook in staat zijn om ladders en trappenhuizen te beklimmen, vaak zelfs met iemand op hun schouders. Daarom stelde Samyn een toren voor met een trappenhuis en een aantal ladders aan de buitenkant. Het is zelfs mogelijk om een kabel van de toren aan te sluiten op het vloerluik, zodat de brandweerlieden kunnen oefenen op de tokkelbaan. 

Een oplossing voor elke uitdaging

Bekijk ons volledige assortiment automatische toegangssystemen online, compleet met downloadbare product data en technische informatie. Vind de oplossing voor uw project.