Leefbaar en aangenaam

Ondanks het belang van de brandweerkazerne voor de lokale gemeenschap, verwachtte niemand dat deze zo mooi zou zijn. Maar de vasthoudendheid van architect Philippe Samyn dat elk gebouw "leefbaar en aangenaam" moet zijn, leverde een ontwerp op dat niet alleen functioneel is, maar ook fraai.

De ronde vorm van het gebouw past uitstekend in de heuvelachtige omgeving met zicht op de Belgische gemeente Charleroi. Zijn naar buiten gerichte, waakzame karakter krijgt nog meer nadruk door de 48 beglaasde deuren in de gevel op de begane grond. De deuren kunnen onmiddelijk worden geopend om de weg vrij te maken voor brandweer- en ziekenauto's. Maar de functionaliteit van de deuren is slechts de helft van het verhaal. 

"Veel leveranciers bieden goede deuren," zegt Samyn. "Het verschil zit in de verfijning van de deur - zowel op technisch als esthetisch gebied." De slanke vormgeving van de ASSA ABLOY OH1042FG overheaddeuren zorgt overdag voor veel licht en 's avonds voor transparantie. Het eindresultaat is een leefbare binnenomgeving in harmonie met de buitenomgeving. 

Een oplossing voor elke uitdaging

Bekijk ons volledige assortiment automatische toegangssystemen online, compleet met downloadbare product data en technische informatie. Vind de oplossing voor uw project.