Meer details en efficiënter

Sinds 1 januari 2016 gebruiken Samyn en Partners BIM bij elk ontwerptraject. Maar de architect was al meer dan dertig jaar een voorloper in het gebruik van computers voor architectonische en bouwkundige ontwerpen. Zijn bureau gebruikte de eerste grafische computer om te ontwerpen, ook al was er een afgestudeerde specialist nodig om het programma te bedienen.

Met behulp van BIM kan nu elk lid van het 30 personen tellende ontwerpteam, onder wie de geologen en plaatselijke historici, onmiddelijk toegang krijgen tot elkaars kennis en de actuele ontwerpfase. "Dit is enorm spannend, want iedereen ontdekt zo een beter communicatiemiddel," zegt Samyn. 

Met een open, vrije communicatiestroom tussen alle betrokkenen, ishet ontwerpproces niet alleen efficiënter, maar kan het ook veel gedetailleerder - voor meer begrip en een betere uitwisseling. Onder wie ook de klant. Als overtuigd fan van BIM verklaart Samyn: "Elke architect zou BIM moeten gebruiken om de visie van de klant te vertalen naar een levend gebouw". 

Een oplossing voor elke uitdaging

Bekijk ons volledige assortiment automatische toegangssystemen online, compleet met downloadbare product data en technische informatie. Vind de oplossing voor uw project.