Design en specificatie

Elk pand en elk bouwproject is anders – of het nu gaat om woningbouw, utiliteitsbouw of publieke gebouwen. Architecten zijn vaak afhankelijk van de wensen van opdrachtgevers, die op hun beurt weer rekening moeten houden met de gebruikers van een bestaand of toekomstig gebouw. Nu de diversiteit aan opdrachtgevers en eindgebruikers alleen maar toeneemt, worden ook de uitdagingen voor architecten veelomvattender.

ASSA ABLOY Entrance Systems gelooft dat elk aspect van een gebouwontwerp – van grote visie tot klein detail – bijdraagt aan het creëren van een inspirerend, leefbaar en duurzaam gebouw. Daarom streven we naar optimale ondersteuning van alle partijen binnen de bouwkolom, waarbij innovatie, betrouwbaarheid, kennisdeling en onze jarenlange ervaring centraal staan.

Voor architecten betekent dat dat we hen ondersteunen met geavanceerde BIM-objecten, pdf-tekeningen en DWG-tekeningen van onze producten. Maar ook dat we openheid bieden over de herkomst van onze producten door middel van EPD’s. De vraag naar duurzame gebouwen is immers groter dan ooit en zowel vanuit de bouwsector als de eindgebruiker is er meer aandacht voor energiebesparing en duurzame ontwikkeling van materialen. Op deze pagina vindt je alle informatie die je nodig hebt voor het voorschrijven van toegangsoplossingen.

Inspiratie

Een toegangsoplossing is het visitekaartje van een pand. Ben je op zoek naar inspiratie over de toepassing van toegangsoplossingen in verschillende situaties? Lees de verhalen van onze klanten.

Of lees meer over onze oplossingen voor de retail, distributie en logistiek, productie-industrie, gezondheidszorg, transport, mijnbouw, luchtvaart of scheepswerven.

Ondersteunende diensten voor architecten en bestekschrijvers

Productinformatie

De productinformatie, specificaties, pdf- en DWG-tekeningen voor al onze producten vindt je per afzonderlijk product, via:

Ben je op zoek naar de productmerken van Besam of Crawford? Alle automatische toegangsdeuren en industriële deuren en laad- en lossystemen heten voortaan ASSA ABLOY.

Tourniquetdeuren voor architecten

De tourniquetdeur in een pand heeft een grote invloed op gebruikers. Zij hebben immers dagelijks met de toegangsoplossing te maken. Hoe kies je een gebruiksvriendelijke, veilige, betrouwbare en esthetische tourniquetdeur? In onze Design Guide tourniquetdeuren geven we je een overzicht van de belangrijkste afwegingen die moeten worden gemaakt bij de keuze voor een tourniquetdeur.

Download hier de Design Guide tourniquetdeuren!

Overheaddeuren voor architecten

Een overheaddeur vormt slechts een klein onderdeel van een pand. Maar het is wel een onderdeel met een grote invloed op personen, voertuigen en goederen. Een veilige, efficiënte en duurzame oplossing is daarom cruciaal. In onze Design Guide overheaddeuren geven we je een overzicht van de belangrijkste afwegingen die moeten worden gemaakt bij de keuze voor een overheaddeur.

Download hier de Design Guide overheaddeuren!

Advies en ondersteuning

Ons specificatieteam ondersteunt architecten, ontwerpers en bestekschrijvers bij het voorschrijven van aantrekkelijke, veilige en duurzame toegangsoplossingen. We ondersteunen je graag bij:

  • projectmanagement en budgettering;
  • planning van de doorstroom van personen- en goederenverkeer;  
  • tekeningen en ontwerpen van oplossingen;
  • naleving van wet- en regelgeving;  
  • LEED- en BREEAM-advies;
  • BIM-objecten.

ASSA ABLOY Entrance Systems vindt het belangrijk om kennis en innovaties te blijven delen. Daarom schrijven onze experts én gastbloggers regelmatig over onderwerpen als veiligheid, beveiliging, duurzaamheid, esthetiek, efficiëntie, comfort en kostenbesparing. Al onze blogs, checklists, nieuwsberichten en whitepapers over deze onderwerpen vindt je in onze kennisbank.

Ramon Schaaf 

Specialist Pedestrian Door Solutions

T. +31 (0)88 - 05 95 375

E. DesignSupport.nl.entrance@assaabloy.com

Bereken jouw energiebesparing snel en eenvoudig met onze energiecalculator

Met een efficiënte toegangsoplossing is het mogelijk te besparen op de energiekosten van een pand. Wil je de potentiële energiebesparingen van verschillende type deuren berekenen en vergelijken? Met behulp van onze energiecalculator zetten we dit eenvoudig voor je op een rij. Daarbij kijken we naar verschillende factoren, zoals de afmetingen van de gewenste deur en de verwachte gebruiksfrequentie. Zo maak je snel een weloverwogen keuze. Meer weten? Neem contact op met ons specificatieteam via designsupport.nl.entrance@assaabloy.com of 088 - 059 53 75.