Wat is uw visie op een duurzame toekomst?

Energielabel C

Als we het hebben over de visie op duurzaamheid zien we onder andere het energielabel C terugkomen bij onze relaties. Vanaf 2023 moeten kantoorgebouwen namelijk minimaal in het bezit zijn van energielabel C. Heb je dat niet? Dan mag het gebouw niet meer gebruikt worden.  

BREEAM-NL

De laatste tijd schieten BREEAM-NL gecertificeerde panden de grond uit. Zoals u wellicht weet is BREEAM-NL een keurmerk in Nederland waarmee beoordeelt wordt hoe duurzaam een gebouw is. Maatregelen om deze panden nóg duurzamer te maken worden steeds groter en dat is ook te zien bij onze relaties. Hoe kunnen de gebouwen door middel van automatische toegangsoplossingen nog duurzamer ontworpen worden, zodat deze uiteindelijk ook duurzaam zijn in het gebruik? 

ASSA ABLOY Duurzaamheidsrapport

En dan de visie van ASSA ABLOY op duurzaamheid. Die leest u in ons jaarlijkse duurzaamheidsrapport. Hierin komen de duurzame initiatieven en prestaties van de ASSA ABLOY Groep naar boven. Duurzaamheid is namelijk geïntegreerd door de gehele waardeketen. Dit begint al bij de aankoop van materialen en componenten. Hiervan wordt ongeveer de helft aangekocht in onderontwikkelde landen. Ook de nieuwe producten, innovaties, worden geëvalueerd vanuit een levenscyclusperspectief. 

Bekijk het duurzaamheidsrapport van 2017.

Oplossingen

Op het gebied van duurzaamheid zijn er in Nederland verschillende certificeringen en initiatieven vanuit de overheid. En ook binnen bedrijven en organisaties zijn er diverse duurzaamheidseisen en doelstellingen. Automatische toegangsoplossingen kunnen echte meerwaarde bieden om aan uw duurzaamheidsdoelstellingen te voldoen. Denk bijvoorbeeld aan een tourniquetdeur als entree, die eigenlijk altijd open is, en tegelijkertijd altijd gesloten. En in gekoelde distributiecentra kunnen extra geïsoleerde deuren toegevoegde waarde bieden.