Kleine aanpassingen aan uw toegangssystemen kunnen grote besparingen opleveren.

Weten hoe u uw verbruik terug kunt brengen?

Regelmatig onderhoud

In de praktijk zien we dat schuifdeuren, overheaddeuren, snelloopdeuren en laad- en lossystemen in winkels, hotels, kantoorgebouwen, productiefaciliteiten, ziekenhuizen en distributiecentra dagelijks enorm vaak gebruikt worden. Door dit dagelijkse gebruik ontstaat er slijtage, waardoor de deuren na verloop van tijd minder goed sluiten. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat u meer moet verwarmen of koelen, wat niet ten goede komt aan de energiebesparing. 

Modernisering

Maar, het komt ook vaak voor dat automatische deursystemen al enorm lang meedraaien in een bedrijfspand. Denk bijvoorbeeld aan een automatische schuifdeur in een winkel waarvan de profielen en het glas nog in goede staat zijn, maar waarvan de automaat na enorm veel openingen zijn beste tijd heeft gehad. Bij overheaddeuren komt het regelmatig voor dat, wanneer zij zich in veeleisende omgevingen toegepast zijn, de veren verslijten. 

Automatisering

Door bestaande toegangen te automatiseren, kunt u betrekkelijk eenvoudig energie besparen. Dit zien we regelmatig terug in bijvoorbeeld loodsen waar een handbediende overheaddeur geïnstalleerd is. Wanneer de verkeersstroom intensiever wordt, blijft de overheaddeur de hele dag open staan, in plaats van dat deze tussentijds dicht gaat. Maar, zo gaat de binnentemperatuur en dus de energie verloren.  

Oplossingen

U zult er wellicht niet snel aan denken, maar met betrekkelijk eenvoudige aanpassingen aan uw bestaande installaties kan er veel bespaard worden op de maandelijkse energienota. Allereerst is dit mogelijk door regelmatig onderhoud. Monteurs zorgen ervoor dat de functies die bijdragen aan energiebesparing goed functioneren en zorgen ervoor dat uw systemen optimaal geprogrammeerd zijn. Ook is het mogelijk om bestaande systemen te moderniseren, zodat de techniek weer als nieuw is. En wanneer u geen automatische installaties heeft, kunt u deze juist automatiseren. Door de handbediende deur te upgraden met een aandrijving, zorgt u ervoor dat uw pand energiezuiniger wordt. Wilt u meer weten? Neem gerust contact met ons op via het contactformulier.