Kennisbank

Een veiliger laadperron met dockingsystemen

Een laadperron is vaak een potentieel gevaarlijke omgeving. Denk u maar eens in: er worden grote hoeveelheden goederen geladen en gelost, het liefst binnen een kort tijdsbestek. Bovendien zijn de belastingen van materialen en oplossingen hoog en kunnen ook andere omgevingsfactoren, zoals regen of weinig licht, een negatieve invloed hebben op de veiligheid. Gelukkig zijn er diverse oplossingen, zoals laad- en lossystemen en dockingsystemen, om de veiligheid rondom een laadperron te verbeteren.

Verhoog de veiligheid van uw draaideuren met een flatscan

Automatische draaideuren brengen diverse voordelen voor uw pand met zich mee. Zo bieden ze een maximale openingsbreedte, terwijl ze minimale ruimte innemen – handig, wanneer er intensief gebruik wordt gemaakt van uw toegangsoplossing. De deuren zorgen bovendien voor een professionele en esthetisch aantrekkelijke entree van kantoorpanden, horecagelegenheden of andere gebouwen. Het installeren van een automatische draaideur of het upgraden van uw draaideur met een automaat kan dus een interessante keuze zijn. Maar zorg er wel voor dat u optimale veiligheid van uw automatische draaideur garandeert, bijvoorbeeld door gebruik van een flatscan. Er zijn een aantal veiligheidsrisico’s van automatische draaideuren die u in gedachten moet houden. Dit geldt met name wanneer uw toegangsoplossing regelmatig wordt gebruikt door zogenaamde kwetsbare gebruikers, zoals ouderen, kinderen of mindervaliden. Zowel bij deze gebruikers als bij meer ervaren gebruikers is het belangrijk om botsingen tussen gebruikers en de deur te voorkomen, net als inklemgevaar van bijvoorbeeld vingers. Zo garandeert u een veilige doorgang voor klanten, gasten of medewerkers.

Checklist: de tien kenmerken van een veilige industriële dockomgeving

In bepaalde sectoren, zoals manufacturing en distributie en logistiek, worden dagelijks grote stromen aan goederen verplaatst. Om dat optimaal te laten gebeuren is een veilige dockomgeving cruciaal. Niet alleen om te zorgen dat werknemers gezond naar huis gaan, maar ook om goederen te beschermen die bijvoorbeeld niet beschadigd of bedorven mogen raken. Hoe zorgt u ervoor dat uw omgeving zo veilig mogelijk ingericht is? In onderstaande checklist zetten we tien belangrijke kenmerken op een rij.

Hoe verbeter ik de gebruiksveiligheid van automatische toegangsoplossingen?

Automatische toegangsoplossingen krijgen dagelijks grote stromen aan personen te verwerken. Belangrijk daarbij is dat mensen de deur niet opmerken. Dat betekent vooral dat men geen hinder van de toegangsoplossing ondervindt; het moet een veilige doorgang zijn. Om optimale gebruiksveiligheid van automatische toegangsoplossingen te garanderen, spelen risicoanalyse, inrichting en onderhoud een belangrijke rol. We leggen uit waarom.

Wet- en regelgeving voor veilige toegangsoplossingen: een overzicht

Van EN 16005 tot NEN 1634 en de Machinerichtlijn: om de veiligheid van toegangsoplossingen te garanderen bestaan er verschillende normen, wetten en regels. Welke zijn het belangrijkst? Wat betekenen ze? En hoe houdt u rekening met de normen en wet- en regelgeving als het gaat om uw toegangsoplossingen? We geven u een overzicht.

61-65 of 241

49 pages

... 11 12 13 14 15 ...