Kennisbank

Invoering BENG-eisen uitgesteld naar 1 januari 2021

Begin januari 2020 werd bekend dat de invoering van de eisen voor bijna energieneutrale gebouwen (BENG) is uitgesteld naar 1 januari 2021. Oorspronkelijk zouden de eisen vanaf 1 juli 2020 ingaan. Het uitstel werd aangevraagd door Neprom, NVB-Bouw, Bouwend Nederland, Aedes, IVBN en BNA, omdat de benodigde rekensoftware om de eisen te berekenen eind 2019 nog niet gereed was.

Efficiëntie en kostenbesparing: de juiste deur voor ziekenhuizen

De grootste prioriteit van een organisatie in de gezondheidszorg, zoals een groot regionaal ziekenhuis, is het leveren van goede zorg aan patiënten. Het gebouw en de indeling ervan spelen daarbij een belangrijke rol. Logistieke processen moeten in goede banen worden geleid. En er is sprake van verschillende stromen mensen; patiënten, bezoekers en werknemers moeten eenvoudig en veilig hun weg door het pand weten te vinden. Bovendien zijn er veel verschillende soorten ruimten die elk hun eigen eisen stellen aan het gebruik ervan, denk aan een operatiekamer, patiëntenkamer of een stralingsruimte.

Industriële deuren voor gecontroleerde omgevingen: het belang van onderhoud

Een ‘controlled environment’ in uw bedrijfspand stelt specifieke eisen aan zowel de keuze als het onderhoud van industriële deuren. Deze keuzes hangen af van de specifieke condities binnen zo’n afgesloten ruimte. Is er bijvoorbeeld sprake van een cleanroom, koel- of vriescel of een ruimte waarin wordt gewerkt met vluchtige organische stoffen? In deze blogpost bespreken we welk type industriële deur het meest efficiënt is voor uw omgeving met het oog op gebruik en onderhoud.

Vier goede redenen om een nieuw deurblad aan te brengen op uw bestaande overheaddeur

Sectionale overheaddeuren, ook wel roldeuren genoemd, van ASSA ABLOY Entrance Systems hebben bij normaal gebruik een verwachte levensduur van tientallen jaren. Toch kan het gebeuren dat er door botsingen of slijtage een beschadiging optreedt. Of misschien vindt u het na een aantal jaren gewoon tijd voor een nieuwe uitstraling van uw bedrijfspand. In dat geval is het lang niet altijd nodig om de volledige sectionaaldeur te vervangen. Door het aanbrengen van een nieuw deurblad geeft u uw sectionaaldeur snel en eenvoudig een tweede leven. Vier redenen waarom dit eigenlijk een heel erg goed idee is.

Voorkom stilstand en kosten met een meerjarenbegroting

Nu al weten wat u over vijf of tien jaar kwijt bent aan het onderhoud van uw toegangsoplossingen? Het kan! Met een meerjarenbegroting voor onderhoud weet u waar u aan toe bent en voorkomt u bovendien onverwachte stilstand of kosten. Want zelfs de meest robuuste deur heeft onderhoud nodig om optimaal te blijven functioneren. Dagelijks passeert er immers een stroom aan personen, goederen en diensten uw toegangssystemen.

21-25 of 249

50 pages

1 2 3 4 5 ...