Blog: Een snelle overheaddeur: de voordelen voor uw business

Overheaddeuren zijn populaire industriële deuren en worden veel gebruikt in sectoren als distributie en logistiek, manufacturing en retail. Niet verwonderlijk, want dit type deur is degelijk, betrouwbaar en stabiel. De overheaddeur is er in allerlei vormen en maten, maar één aspect speelt bij vrijwel elke deur een belangrijke rol: de snelheid. Een snellopende overheaddeur met hoge open- en sluitsnelheden, zoals de ASSA ABLOY OH1042S, biedt namelijk diverse voordelen op het gebied van duurzaamheid, veiligheid en comfort. Wat zijn de voordelen van een snelle overheaddeur voor uw business?

Een gereguleerd binnenklimaat

Elke sector en elke organisatie is anders. Dat geldt ook voor de eisen aan het binnenklimaat van een bedrijf. Waar het voor een constructiebedrijf geen probleem is om te werken in een ruimte met openstaande deuren, is dat voor een retailbedrijf dat werkt met gekoelde producten een ander verhaal. Klimaatbeheersing is dan ook een belangrijke factor bij de keuze voor een overheaddeur. Een snellopende overheaddeur biedt uitkomst! Met een deur die extreem snel opent, denk aan één meter per seconde, voorkomt u namelijk dat invloeden van buitenaf – zoals wind en tocht – binnenkomen. Zo wordt een optimaal binnenklimaat voor uw business én werknemers gerealiseerd.

Besparen op energie en kosten

Weersinvloeden buiten de deur houden is één ding, maar hoe zorgt u ervoor dat temperatuurverlies in uw verwarmde of gekoelde omgeving tot een minimum wordt beperkt? Overheaddeuren hebben het grote voordeel dat zij over uitstekend isolerende eigenschappen beschikken. Maar wist u dat deze isolerende eigenschappen alleen van toepassing zijn als de deur gesloten blijft? Bij overheaddeuren die regelmatig open en dicht gaan, zoals bij laden en lossen in de logistieke sector, zegt de isolatiewaarde dus lang niet alles. Een hoge open- en sluitsnelheid speelt dan een veel crucialere rol. Over het algemeen geldt namelijk: hoe sneller de deur opent en sluit, hoe minder temperatuurverlies. Is uw binnenklimaat gereguleerd, dan resulteert dit in lagere stook- of koelingskosten. Een paar seconden sneller openen of sluiten kan hier al een groot verschil maken in het besparen op energie en kosten.

Optimale veiligheid voor medewerkers en goederen

Sectoren als distributie, logistiek, manufacturing en retail worden vaak gekenmerkt door grote hoeveelheden goederenstromen in combinatie met werknemers die zich continu over de vloer bewegen. Het is zaak om al deze verkeersstromen in goede en veilige banen te leiden. Is de intensiteit van goederen of werknemers die zich naar binnen en buiten verplaatsen hoog binnen uw bedrijf? Een snelle overheaddeur verkleint de kans op botsingen en schade. Met onderloopbeveiliging weet u bovendien zeker dat de deur automatisch terugloopt, als deze in aanraking komt met iets dat zich in de deuropening bevindt. Gaat u liever nog een stap verder? Dan kiest u voor een snellopende overheaddeur in combinatie met een lichtgordijn: iets dat bij de ASSA ABLOY OH1042S standaard inbegrepen is. Daarbij loopt de deur automatisch terug zonder het object daadwerkelijk te hoeven raken. Zo garandeert u de veiligheid van werknemers en goederen.

Overheaddeuren zijn er in alle vormen en maten. Duizenden configuraties, van ramen tot en met railsystemen, kleuren en afmetingen, maken dat er altijd een deur is die past bij uw bedrijf. Advies over de juiste (snellopende) overheaddeur voor uw bedrijf? Wij adviseren u graag. Of lees meer over onze nieuwe snelle overheaddeur: de ASSA ABLOY OH1042S – onze snelste sectionale overheaddeur ooit. 

Ron Waleveld van ASSA ABLOY Entrance Systems

Geschreven door Ron Waleveld

In mijn functie als Product Account Manager is het iedere
dag voor mij weer een uitdaging om te kijken welke
oplossingen u het beste zouden helpen om uw wensen,
eisen en uitdagingen te realiseren.