Blog: Slimmer bouwen - de voordelen van een compleet toegangssysteem

/global/scaled/1920x960x0x0x1020x510/AAES-PRODUCTS_2.1-PRODUCT-IMAGES-Automatic-doors-Swing-doors-Integrated-swing-door-systems-ASSA-ABLOY-SW200I-swinger-coffee-shop-exterior-entrance.jpg

De keuze voor een toegangsoplossing vindt idealiter al plaats tijdens het gebouwontwerp, en is sterk afhankelijk van de functie van een pand. Zo zijn automatische toegangsdeuren – zoals draaideuren – uitermate geschikt voor personenverkeer, bijvoorbeeld in ziekenhuizen, scholen, kantoorgebouwen of horecagelegenheden.

Het grote voordeel van een draaideur is dat deze minimale ruimte inneemt, en toch een maximale openingsbreedte biedt. Bediening kan zowel automatisch als handmatig gebeuren. Een geautomatiseerde draaideurautomaat kan bijvoorbeeld worden gebruikt om een bestaande deur te automatiseren of op een nieuwe deur, in combinatie met een tourniquetdeur. Maar wist u dat er ook complete draaideursystemen bestaan? Zo’n systeem biedt de mogelijkheid om slimmer te bouwen en brengt diverse voordelen met zich mee – zowel tijdens ontwerp, bouw als gebruik.

Snellere installatie

Een compleet draaideursysteem biedt een volledig geautomatiseerd deursysteem, inclusief een onzichtbaar armsysteem en een geïntegreerde deurautomaat. In plaats van een gefaseerde installatie – waarbij eerst het kozijn, vervolgens de deur en tot slot de automaat worden geplaatst – kan de toegangsoplossing zo in één keer geïmplementeerd worden. Omdat een draaideursysteem zowel beschikbaar is in enkele als dubbele uitvoering en de kabels eenvoudig te verleggen zijn, is de oplossing bovendien snel te integreren in een pand. En dat scheelt in de arbeidstijd die nodig is voor installatie.

Minder stakeholders

Een complete toegangsoplossing betekent dat u samenwerkt met één partij. En dat scheelt aanzienlijk in communicatie. Het opvragen van offertes bij verschillende leveranciers is verleden tijd, evenals een eventueel verschil in levertijden of gepuzzel met afspraken voor implementatie. Kortom, door betere communicatie tijdens zowel het ontwerp als de levering en installatie van het systeem, wordt het risico op faalkosten verkleind. Met één leverancier schakelt u sneller en bent u bovendien verzekerd van een goede service voor uw hele systeem.

Hogere betrouwbaarheid

Van armsysteem tot automaat: met een complete toegangsoplossing weet u zeker dat alle onderdelen op elkaar afgestemd zijn. Dat komt de betrouwbaarheid van de oplossing ten goede: een belangrijk punt voor eindgebruikers. Het risico dat een deur aanloopt of niet goed sluit, is beduidend kleiner wanneer wordt gekozen voor één systeem. Extra voordeel voor de eindgebruiker: mocht er toch iets schelen aan de oplossing, dan hoeft er slechts contact te worden gelegd met één leverancier om het issue snel op te lossen. Zo heeft men zo min mogelijk omkijken naar het onderhoud van de toegangsoplossing.

Ons eerste complete draaideursysteem – de ASSA ABLOY SW200 I – biedt een professionele uitstraling en een veilige entree. Het systeem is bovendien hygiënisch én duurzaam. Lees meer over geïntegreerde draaideursystemen.