Samenwerking met de World Green Building Council

/global/scaled/800x401x0x41x800x400/AAES-NL-News-2017-WGBC.jpg

ASSA ABLOY is uitgeroepen tot officiële Europese Regionale Partner van de World Green Building Council (WorldGBC). Waarom? Omdat de WorldGBC ervan overtuigd is dat groene gebouwen – die de negatieve invloed op het klimaat en de natuurlijke omgeving beperken of elimineren – van essentieel belang zijn als we een betere, duurzamere toekomst willen creëren.

ASSA ABLOY is gekozen als Europese Regionale Partner, omdat wij net als het WorldGBC geloven in groene gebouwen. De juiste beslissingen nemen om dat doel te bereiken staan centraal bij elke handeling die het bedrijf doet. Drie belangrijke factoren hebben ervoor gezorgd dat wij zijn aangesteld als Regionale Partner en positieve beïnvloeder in de industrie, namelijk: toekomstgericht denken, grote ideeën en een unieke input.

Toekomstgericht denken is slim denken

De basis van duurzaamheid is vandaag al denken aan morgen. Met de milieuproductverklaringen (EPD’s) geeft ASSA ABLOY het goede voorbeeld en laat het bedrijf zien dat zij vooruitdenkt. EPD’s bieden inzicht in de volledige levenscyclus van een product en de mogelijke impact op het milieu. De EPD’s geven aannemers en architecten de informatie die ze nodig hebben om beslissingen te nemen bij het ontwerpen en ontwikkelen van gebouwen. Bovendien biedt ASSA ABLOY een uitgebreid aanbod aan onderhouds- en moderniseringspakketten om de levenscyclus van producten te verbeteren, te verlengen en milieuvriendelijker te maken.

De horizon verbreden met uitgebreide ideeën

Als het gaat om gebouwen heeft het concept ‘groen’ meestal betrekking op energie-efficiëntie. Slimmer omgaan met energie is noodzakelijk - daarom maakt ASSA ABLOY automatische toegangsoplossingen die tocht verminderen en sleutelkaarten voor hotels die het stroomverbruik minimaliseren. Maar efficiëntie gaat veel verder dan energie alleen.

ASSA ABLOY is van mening dat onderzoek en ontwikkeling naar manieren waarop producten de gezondheid, het comfort en het welzijn van mensen in een gebouw positief kunnen beïnvloeden van cruciaal belang zijn bij een ‘groene’ aanpak. Natuurlijk daglicht, de aanvoer van frisse lucht en minder geluidsoverlast zijn allemaal aspecten die in de hand gehouden kunnen worden. Er moet minstens evenveel aandacht besteedt worden aan de efficiëntie van mensen als aan de energie die ze gebruiken.

De waarde van unieke input

Het Europese Regionale Netwerk van de WorldGBC is een gemeenschap van 24 nationale ‘Green Building Councils’ en meer dan 5.000 bedrijven over het hele continent die samenwerken om het bewustzijn en de uitvoering van groen bouwen te bevorderen. De andere Regionale Partners zijn onder andere E.ON (energie), Knauf Insulation (isolatie), Saint-Gobain (materialen), Skanska (bouw), UTC (bouw & industrieel), BASF (chemie) en Stora Enso (herbruikbare materialen). Elke organisatie biedt een unieke waarde als strategische adviseur van het netwerk. De specifieke kijk van ASSA ABLOY op zowel actieve als passieve materialen is van groot belang. Samen zal er gewerkt worden aan het creëren van een visie op hoe duurzaam bouwen geïntegreerd kan worden in heel Europa.

ASSA ABLOY kijkt erg uit naar de samenwerking met de overige WorldGBC partners. We nemen de uitdaging om een blijvende impact en, hopelijk, een zeer groene toekomst te creëren met beide handen aan.