Aandocken voor bestelbussen wordt een makkie, met de nieuwe ASSA ABLOY DS6060VC

/global/scaled/1500x749x0x36x1020x510/AAES-NL-News-2018-ASSA-ABLOY-DS6060VC.jpg

Eerlijk zeggen: heeft u ook weleens juichend voor het raam gestaan bij de aanblik van een PostNL-, DHL- of UPS-busje? Grote kans dat zo’n bestelbusje een paar uur eerder nog aandockte bij een distributiecentrum om het door u langverwachte pakketje op te halen. Speciaal voor dit soort bestelbussen en distributiecentra voor pakketpost ontwikkelden we de ASSA ABLOY DS6060VC: een dockshelter op maat.

Energiebesparing door optimale afdichting

De ASSA ABLOY DS6060VC is een dockshelter speciaal ontwikkeld voor het aandocken van bestelbussen, waarbij geen gebruik wordt gemaakt van heftrucks of dockplaten. De shelter kan op maat worden geleverd en is direct te installeren op de gevel van een gebouw. Een van de grootste voordelen van deze shelter? De mogelijkheden voor energiebesparing! Door een nauwkeurige afdichting, dankzij boven-, zij- en bodemkussens die zich rondom het gedockte voertuig opblazen, wordt het binnenklimaat behouden. En dat is gunstig, bijvoorbeeld in het geval van gekoelde distributiecentra. Zo blijft de gekoelde lucht binnen in de zomer, en wordt ook in de winter het binnenklimaat optimaal gereguleerd. Belangrijk hierbij is dat er ook een overheaddeur achter de dockshelter wordt geplaatst.

Een dockshelter op maat

De ASSA ABLOY DS6060VC is verkrijgbaar in twee typen:

  • Shelter met uitsparing: geschikt voor bestelbusjes met een achteruitrijcamera, dankzij de uitsparing van 480 x 200 millimeter.
  • Shelter met extra flap: geschikt voor smallere bestelbusjes met een hoogte van minder dan 2,60 meter. De bovenflap van 200 millimeter sluit een eventueel gat aan de bovenkant efficiënt af.

Daarnaast zijn beide varianten van de DS6060VC met verschillende opties verkrijgbaar, bijvoorbeeld met of zonder onderrubber. Dat laatste speciaal voor bestelbussen met een extra opstapje aan de achterkant. Het complete ASSA ABLOY DS6060VC docksheltersysteem bestaat uit: een bovenkussen; een zijkussen links; een zijkussen rechts; een bodemkussen en een afzonderlijke kap.

 

Bekijk ook onze overige recente innovaties: