Snelheid of isolatie?

/AAES/NL/News/2018/Snelheid_of_isolatie-cropped.jpg

Hoe u de juiste beslissing neemt voor uw gebouw

Bij het kiezen van deuren voor industriële toepassingen, zijn er een aantal factoren om te overwegen. Temperatuur, druk, functie en timing zijn allemaal belangrijke criteria.

De juiste balans vinden

Isolatie en snelheid sluiten elkaar niet uit. De beste isolatiemethode vereist een combinatie van snelheid, dikte en de samenstelling van de deur. Maar de juiste balans is afhankelijk van locatie en gebruik.

Bijvoorbeeld, tijdens frequent gebruik - zoals in de voedselproductie - heeft de snelheid van de deur meer invloed dan de isolatie-eigenschappen. Het meeste energieverlies treedt namelijk op wanneer een deur open staat.

Als u meer dan 5-10 cycli per uur verwacht, is een snelloopdeur bijvoorbeeld beter geschikt dan een standaard overheaddeur. Een snelle overheaddeur - een combinatie van isolatie en snelheid - is echter een andere potentiële oplossing.

Het type verkeer heeft ook impact. Denk aan het primaire verkeer dat gebruik maakt van uw toegangen - met andere woorden, is het vooral een doorgang voor personen, voertuigen of materialen.

Intern versus extern

Zoals je zou verwachten, hoe groter het temperatuurverschil aan weerszijden van de deur, des te groter de noodzaak dat een deur snel sluit. Buitendeuren zijn gevoeliger voor temperatuursveranderingen dan binnendeuren.

Het is belangrijk om de weersomstandigheden in uw omgeving te beoordelen. Koude of bergachtige regio's hebben bijvoorbeeld een andere oplossing nodig dan een regio met een overwegend warm klimaat.

Dezelfde theorie is ook van toepassing wanneer binnenruimten verschillende klimaten handhaven, denk bijvoorbeeld aan een koeling en ruimte van 2 graden.

Voorschriften - Energiebesparingsverordening

Niet alleen moet uw faciliteit voldoen aan uw commerciële efficiëntievereisten, er zijn ook officiële energieregels die moeten worden aangepakt.

Een voorbeeld is de energiebesparingsverordening van Duitsland (EnEV), die in 2002 werd geïntroduceerd en waarin energieprestatienormen uiteen worden gezet voor nieuwe ontwikkelingen en voor renovatie van bestaande gebouwen.

Neem contact op met de plaatselijke autoriteiten om te controleren of uw bedrijfsspecificaties voldoen aan de minimumnormen.