Blog: De voordelen van een laadhuis

/global/scaled/2304x1152x0x159x1020x510/AAES-NL-News-2018-Voordelen-laadhuis.jpg

Met een laadhuis zorgt u voor optimaal gebruik van uw interne ruimte. Ook kunt u de binnenruimte beter schoon houden en blijft ongedierte letterlijk buiten de deur. En daarnaast helpt het ook nog bij het voorkomen van thermische lekken.

Bij een laadhuis bevindt de dock leveller zich niet in het pand, maar daarbuiten. Daar bovenkop komt een zogenaamde losstaande unit, een soort huis inclusief de shelter. De overheaddeur blijft alsnog gepositioneerd in de gevel van de pand. Het plaatsen van een laadhuis, ofwel het plaatsen van het laadperron buiten het pand brengt een aantal voordelen met zich mee. 

Reductie thermische lekken

Door de leveller buiten het bedrijfspand te plaatsen, reduceert u de thermische lekken van uw pand. Zoals het woord al zegt ligt een inpandige dock leveller ook daadwerkelijk in het pand. Als dit het geval is, wordt de buitenschil als het ware in tweeën gedeeld wat thermische lekken met zich meebrengt. Ook zit er onder de dock leveller een grote holle ruimte, waar de mechaniek zich bevindt. Ongeacht hoe energiezuinig een dock leveller is, zorgen beide voor thermische lekken.

Door een laadhuis toe te passen, kunt u het risico op energieverlies en temperatuuruitwisseling verminderen. Dit is met name van belang bij distributiecentra die werken met gekoelde producten.

Verhoog de hygiëne

De ruimte onder een dock leveller is ook een perfecte schuilplaats voor ongedierte en vuil. Ongedierte kan dan weer via de naden toegang krijgen tot het pand, aangezien ze zich direct onder de vloer van het magazijn bevinden. Door uw dock levellers buiten het pand te plaatsen, verhoogt u de hygiëne in uw gebouw en vermindert u het risico op verstoring van het bedrijfsprocessen door vuil of ongedierte.

Dit is met name belangrijk voor bedrijven die werken met gevoelige goederen, zoals voedsel. Door een laadhuis te gebruiken, kunt u de buitenschil volledig afsluiten. Als er dan vuil of ongedierte onder de dock komt, zijn ze alsnog buiten.

Maximaliseer de ruimte

Ten slotte benut u de volledige interne ruimte van uw magazijn, wanneer de dock levellers buiten het pand geplaatst worden. Dit komt ook het schoonmaken weer ten goede, aangezien de schrobmachines tot aan de overheaddeur eenvoudig schoon kunnen maken. Liggen de docks in het pand is dit ook mogelijk, maar gaat het water via de naden naar buiten en is het uiteindelijk onder het dock vies, wat weer ongedierte aantrekt.

 

Vond u dit blog interessant? Lees dan ook: