Nice-to-have of must-have? De juiste sectionale overheaddeur maakt een wereld van verschil voor uw business

/AAES/NL/case-studies/Copenhagen%20markets/Header-blogpost-copenhageb.png

Sectionale overheaddeuren, ook wel roldeuren genoemd, spelen een cruciale rol voor veel bedrijven. Ze beschermen mensen en goederen tegen weersinvloeden, bieden beveiliging van uw pand en helpen om de arbeidsomstandigheden aangenaam te houden voor werknemers. Om optimaal te profiteren van een sectionaaldeur is het echter wel zaak dat uw deur aansluit bij de specifieke behoeften van uw bedrijf. We illustreren waar u op moet letten aan de hand van het verhaal van Copenhagen Markets.

Bedieningssnelheid: belangrijker dan u denkt  

Lichamelijk letsel, materiële schade en stijgende energiekosten: het zijn maar een paar van de problemen waar Copenhagen Markets mee te maken had met zijn bestaande sectionale overheaddeuren. De grootste groothandel in levensmiddelen en bloemen van Noord-Europa heeft een paar van zijn meest gebruikte toegangen uitgerust met standaard overheaddeuren. Hoewel de deuren functioneerden zoals zou moeten, ontstonden er toch problemen.

De personen- en goederenstromen die de groothandel in en uit gingen, werden namelijk steeds groter, terwijl de standaard overheaddeuren te langzaam waren om de intensievere verkeersstromen goed te kunnen verwerken. Het gevolg was dat mensen ongeduldig werden als de deuren openden en sloten, wat leidde tot botsingen met voertuigen, lichamelijk letsel voor personen en beschadigde deuren.

Betere workflow en temperatuurregeling 

De trage openingssnelheid van de roldeuren maakte het ook moeilijker om de binnentemperatuur van de groothandel te regelen, een groot probleem voor een bedrijf dat werkt met verse producten. Om een betere workflow en stabielere temperaturen te realiseren, werd daarom gekozen voor vijftien snelle sectionale overheaddeuren ter vervanging van de oude overheaddeuren.

Doordat de nieuwe overheaddeuren vier keer sneller zijn dan hun voorgangers, verlagen ze niet alleen het warmteverlies van de enorme groothandel, maar scheelt het Copenhagen Markets naar schatting jaarlijks ook tien tot twaalf procent aan verwarmingskosten. Ook zal het aantal ongevallen naar verwachting dalen. Dankzij slimme fotosensoren worden de sectionaaldeuren namelijk automatisch stilgezet bij detectie van een obstakel in de deuropening.

Met de snellere sectionaaldeuren realiseert Copenhagen Markets een efficiëntere workflow. De veiligheid is verhoogd en het warmteverlies wordt beperkt, waardoor de deuren een belangrijk verschil maken voor de business van de groothandel. Lees hier verder hoe Copenhagen Markets door de deuren van ASSA ABLOY Entrance Systems zorgt voor een efficiëntere workflow.

Lees meer over de sectionale overheaddeuren van ASSA ABLOY Entrance Systems.