Een veilig logistiek centrum dankzij snelloopdeuren

/AAES/NL/News/2019/Een%20veilig%20logistiek%20centrum%20dankzij%20snelloopdeuren%20web.png

Een logistiek centrum is continu in beweging. Vrachtwagens rijden af en aan, er wordt gewerkt in magazijnen en goederen worden geladen en gelost. Het is belangrijk dat werkzaamheden snel, veilig en efficiënt gebeuren. De toegangsoplossingen in een logistiek centrum worden vaak intensief gebruikt. Snelloopdeuren zijn in zo’n geval een veilige en accurate keuze, en bieden bovendien voordelen op het gebied van klimaat, hygiëne en meer.

Veiligheid van mensen en goederen

Voertuigen, laadsystemen en deuroplossingen vormen een integraal onderdeel van de goederenstromen in uw logistieke centrum. Om vertragingen te voorkomen, moeten ze op elk moment goed functioneren. Dankzij de hoge open- en sluitsnelheden – met een snelheid van zo’n twee meter per seconde – bieden snelloopdeuren meer efficiëntie en productiviteit. Daarbij is het wel belangrijk om rekening te houden met de veiligheid van personen, goederen en voertuigen. Dat doet u bijvoorbeeld met een snelloopdeur met zelfherstellend systeem. Dankzij de flexibele vorm en fotocel- of onderloopbeveiliging  herstelt de deur eenvoudig in het geval van een botsing of crash, waardoor personen en goederen veilig zijn. Ook een snelloopdeur met nooduitgang draagt bij aan veiligheid op de werkvloer.

Beheersing van klimaat

In logistieke centra waar sprake is van voedselverwerking of koude opslag is de temperatuur in ruimten van groot belang. In een te warme ruimte kunnen goederen bederven, terwijl ze in een koude ruimte kunnen bevriezen. Ook het controleren van de luchtvochtigheid is belangrijk om condens te voorkomen. Vocht is immers een bron van besmettingsgevaar. Door de snelle open- en sluitsnelheden zorgen snelloopdeuren ervoor dat de overgang tussen twee ruimten zo kort mogelijk is geopend, waardoor u verandering in temperatuur of luchtvochtigheid minimaliseert. Dit geldt zowel voor het scheiden van twee binnenruimten door middel van snelloopdeuren voor binnen als het scheiden van een ruimte van de buitenlucht met snelloopdeuren voor buiten.

Hygiënische werkomgeving

Een veilige werkomgeving betekent ook de hygiëne in uw pand bewaken en ongedierte, zoals muizen, ratten of insecten, buiten de deur houden. Ook hier dragen snelloopdeuren aan bij, doordat ze niet onnodig lang openstaan. Daarnaast zijn er specifieke oplossingen beschikbaar voor bijvoorbeeld de voedselverwerkende industrie of cleanrooms. Deze snelloopdeuren zijn vaak snel en eenvoudig schoon te houden, waardoor besmetting geen kans krijgt.

Comfort voor medewerkers

In zowel logistieke centra als andere omgevingen geldt dat het belangrijk is om een comfortabele werkomgeving te creëren voor medewerkers. Zo kunnen zij hun werkzaamheden immers optimaal uitvoeren, wat ook de veiligheid uiteindelijk ten goede komt. Dankzij de goede afdichting voorkomen snelloopdeuren dat tocht, wind, regen of andere storende weersomstandigheden uw ruimten binnendringen. Automatische bediening van de deur vergemakkelijkt bovendien de activiteiten van werknemers en de efficiency. 

 Vond u deze blogpost interessant? Lees ook: