Verhoog de veiligheid van uw draaideuren met een flatscan

/AAES/NL/News/2019/Foto%20inklemgevaar%20Website.png

Automatische draaideuren brengen diverse voordelen voor uw pand met zich mee. Zo bieden ze een maximale openingsbreedte, terwijl ze minimale ruimte innemen – handig, wanneer er intensief gebruik wordt gemaakt van uw toegangsoplossing. De deuren zorgen bovendien voor een professionele en esthetisch aantrekkelijke entree van kantoorpanden, horecagelegenheden of andere gebouwen. Het installeren van een automatische draaideur of het upgraden van uw draaideur met een automaat kan dus een interessante keuze zijn. Maar zorg er wel voor dat u optimale veiligheid van uw automatische draaideur garandeert, bijvoorbeeld door gebruik van een flatscan. Er zijn een aantal veiligheidsrisico’s van automatische draaideuren die u in gedachten moet houden. Dit geldt met name wanneer uw toegangsoplossing regelmatig wordt gebruikt door zogenaamde kwetsbare gebruikers, zoals ouderen, kinderen of mindervaliden. Zowel bij deze gebruikers als bij meer ervaren gebruikers is het belangrijk om botsingen tussen gebruikers en de deur te voorkomen, net als inklemgevaar van bijvoorbeeld vingers. Zo garandeert u een veilige doorgang voor klanten, gasten of medewerkers.

Veiligheid verbeteren met een flatscan

De veiligheid van automatische draaideuren kunt u eenvoudig verbeteren met een flatscan: een veiligheidssensor op basis van een laser, met maar liefst 170 meetpunten. Dankzij deze meetpunten wordt vrijwel het gehele deurblad gecontroleerd, zowel in de hoogte als in de breedte. Detecteert de sensor de aanwezigheid van objecten tijdens het draaien van de deur? Dan stopt de deur automatisch. Zo voorkomt u botsingen. En wanneer de deur sluit, controleert een flatscan ook de randen van de deur, inclusief de scharnieren. Worden hier kleine objecten – zoals vingers – gedetecteerd, dan stopt de deur onmiddellijk zodat er geen inklemgevaar ontstaat.

Extra voordelen: minder onderhoud, energiebesparing, esthetiek

Naast een verbeterde veiligheid brengt integratie van een flatscan een aantal aanvullende voordelen met zich mee. Zo verkleint u het risico op botsingen en daarmee ook de kans op stilstand van of schade aan uw draaideuren. Dit betekent minder correctief onderhoud aan uw toegangsoplossing, waarmee u tijd én geld bespaart. Een flatscan maakt het tevens mogelijk om een automatische deur op hoge snelheid te laten functioneren zonder dat de veiligheid in gevaar komt. Dankzij een snellere open- en sluitsnelheid staan uw deuren minder lang open, waardoor uw binnenklimaat beter bewaakt wordt en u bespaart op energiekosten. Tot slot levert een draaideur met flatscan een fraaier beeld op. In vergelijking met een sensorbalk over de volledige breedte van het bovendeurblad, wordt de flatscan namelijk in de hoeken van de toegangsoplossing bevestigd. Dit levert een rustiger beeld op. De flatscan van ASSA ABLOY Entrance Systems is 142 millimeter lang, 85 millimeter breed en 33 millimeter diep en beschikbaar in de kleuren zwart, wit en aluminium.

Wilt u meer weten over de toepassing van een flatscan? Neem contact met ons op. 

Vond u dit blog interessant? Lees ook: