Trendrapport BIM in de bouw

/AAES/NL/News/2019/Voorkant%20-%20Trendrapport%20BIM%20in%20de%20bouw%20(1).jpg

BIM is volop in ontwikkeling. Steeds meer partijen binnen de bouwsector investeren in nieuwe werkwijzen en stemmen hun producten en diensten af op het gebruik van BIM. Dat geldt voor architectenbureaus die BIM integreren in hun ontwerpwerkzaamheden. Maar ook voor aannemers, die meer en meer betrokken zijn bij het onderhoud van een gebouw in plaats van alleen de bouw ervan. Tot slot zijn ook leveranciers van producten binnen de bouwsector bezig met de overgang naar BIM.

Voor alle partijen is het zaak om informatie en data op de juiste manier in te zetten. Ook bedrijven inde bouwsector zullen daarom moeten investeren in enerzijds mensen met de juiste kennis om datate kanaliseren en te filteren en anderzijds in de juiste programmatuur om dit zo eenvoudig enefficiënt mogelijk te doen. Alleen dan kan BIM de grote voortrekker worden op het gebied vandigitalisering en slimme technologieën in de bouwsector.In dit whitepaper gaan we in op vier belangrijke trends in het gebruik van BIM binnen de bouwsector.Zo leest u over:

● de opkomst van producten als BIM-family;

● de voordelen van een ‘digitale tweeling’ van gebouwen;

● het BIM-model als basis voor gebouwbeheer;

● de rol van BIM bij onderhoud en modernisering;

● begrotingen maken met BIM;

● de rol van BIM bij circulariteit en duurzaamheid.

 

ASSA ABLOY Entrance Systems streeft naar optimale ondersteuning van alle partijen binnen de bouwkolom, zoals architecten. Bezoek onze pagina Design en specificatie en ontdek hoe we u ondersteunen met BIM-objecten, pdf- en DWG-tekeningen, EPD’s, productspecificaties en Design Guides.