Download nu jouw whitepaper Toegangsoplossingen voor controlled environments

/AAES/NL/News/2020/Whitepaper%20Manufacturing.png

Het afsluiten van de toegang tot een ruimte is één ding, maar het afsluiten van een ruimte waarin wordt gewerkt onder zeer gecontroleerde omstandigheden is een tweede. Een toegangsoplossing is in zo’n geval een belangrijke schakel in het bewaken van de klimatologische omstandigheden, zoals temperatuur, luchtdruk en luchtvochtigheid, in een ruimte. Als een deur openstaat, kan het klimaat immers niet gewaarborgd worden.

Bij een controlled environment worden er in vergelijking met normale gebruikersomgevingen daarom aanvullende kwaliteitseisen gesteld aan deuren. Denk aan eigenschappen op het gebied van luchtdichte afsluiting, automatisch of touchless openen en sluiten, eenvoudig te reinigen materialen en snelle open- en sluitsnelheden.

Hoe kies je de juiste oplossing voor een controlled environment? Met welke wet- en regelgeving moet je rekening houden in omgevingen zoals de farmaceutische industrie, laboratoria, de foodsector, cold storage en industrieën zoals hightech, semiconductor en automotive? In dit whitepaper geven we antwoord op deze en andere vragen over de keuze van deuren voor gecontroleerde omgevingen. Zo lees je over:

  • wet- en regelgeving, zoals de Good Manufacturing Practice, ISO 14644, FSSC 22000 en EHEDG;
  • de uitdagingen op het gebied van hygiëne, contaminatie, veiligheid, klimaatbeheersing en luchtkwaliteit per sector, en de rol van toegangsoplossingen hierbij;
  • de mogelijke toegangsoplossingen voor controlled environments, zoals draaideuren, snelloopdeuren, firescreens, schuifdeuren en gasdichte deuren;
  • het belang van onderhoud van deuren in gecontroleerde omgevingen.

Download nu het whitepaper door het formulier in te vullen op deze pagina of neem contact op voor meer informatie.

Robert de Wolff

Key Accountmanager Controlled Environments Industrial Door Solutions

P. +31 (0)88 - 05 95 631

E. Robert.deWolff@assaabloy.com