Energiebesparing voor snelroldeuren met nieuwe intelligente 3D-laserscanner ASSA ABLOY Guardian

/global/scaled/1116x517x0x0x1000x435/AAES-NL-News-2020-Guardian 3D laser scanner.jpg

Wil je als bedrijf energie besparen én tegelijkertijd je bedrijfsprocessen optimaliseren? Dan denk je misschien niet direct aan een deur. Toch kan een snelloopdeur, ook wel snelroldeur genoemd, hieraan bijdragen. Bijvoorbeeld dankzij de snelle open- en sluittijden, de op elkaar afgestemde veiligheidscomponenten en de verschillende soorten impulsgevers voor uiteenlopende situaties. Vooral die impulsgevers, zoals de nieuwe ASSA ABLOY Guardian, spelen een belangrijke rol bij energiebesparing.

ASSA ABLOY Guardian laserscanner

De ASSA ABLOY Guardian is een intelligente openings-, aanwezigheids- en beschermingssensor voor snelroldeuren. De laserscanner biedt volledige driedimensionale scanopties en kan detectiezones tot wel zes keer zes meter dekken. De oplossing biedt drie functies in één:

  •  Als de sensor een voertuig of persoon detecteert, zorgt de sensor dat de deur wordt geopend.
  •  De sensor zorgt voor bewaking van de entreezone.
  • De sensor zorgt voor veiligheid rondom de drempel. 

 Energiebesparing

De laser zorgt er niet alleen voor dat verkeersstromen efficiënt worden geregeld, door de deur op het juiste moment te openen en sluiten, maar helpt ook bij het besparen van energie. Het openen van een snelroldeur kost namelijk elektriciteit. Doordat de sensor van de ASSA ABLOY Guardian ziet in welke richting een voertuig of persoon zich beweegt, wordt de deur alleen geopend wanneer dit nodig is. Dat wil zeggen, alleen als een persoon of voertuig zich richting de deur beweegt om naar binnen of buiten te gaan, niet als men zich alleen langs de deur beweegt. Daardoor bespaar je dus op elektriciteit.

Nauwkeurige 3D-vastlegging

Met de lasertechnologie van de ASSA ABLOY Guardian kunnen afstanden nauwkeurig worden gemeten. De sensor gebruikt deze metingen om een driedimensionale detectiezone te creëren. Aan de hand van die detectiezone worden de exacte afmetingen, richting en snelheid van voertuigen en personen berekend. Zo weet je zeker dat de deur niet alleen opent als het echt nodig is, maar ook dat de snelroldeur tot de juiste hoogte opent. Op die manier gaat de deur niet onnodig ver open, waardoor het binnenklimaat op peil blijft en er geen onnodige (stook)kosten worden gemaakt.

Lees meer over de ASSA ABLOY Guardian of download de productleaflet voor de ASSA ABLOY Guardian.