Hoe kiest u de juiste overheaddeur? Download onze Design Guide overheaddeuren!

/AAES/NL/News/2020/Design%20Guide%20overheaddeuren.png

Overheaddeuren hebben een grote invloed op de veiligheid van personen, voertuigen en goederen in een (industriële) omgeving. Maar hoe kiest u nu een variant die aansluit bij de eisen en wensen van architecten, opdrachtgevers én eindgebruikers?

Overheaddeuren, ook wel sectionaaldeuren of roldeuren genoemd, vormen een betrouwbare doorgang in bijvoorbeeld distributie- en logistieke centra en manufacturing-omgevingen. ASSA ABLOY Entrance Systems biedt verschillende soorten overheaddeuren, waaronder snelle overheaddeuren, beglaasde overheaddeuren en extra geïsoleerde overheaddeuren.

Wij vertellen u graag welke mogelijkheden er zijn én waar u allemaal op moet letten bij uw keuze voor een overheaddeur. In onze Design Guide overheaddeuren leest u daarom onder andere over:

  • de bouwkundige vereisten, zoals montageframes, vloerdetails, de installatie en ophangvoorzieningen;
  • de mogelijkheden voor verduurzaming van een pand, bijvoorbeeld door te kiezen voor een extra geïsoleerde sectionaaldeur, en de mogelijkheden voor het bijdragen van overheaddeuren aan het verkrijgen van BREEAM-credits;
  • de Europese en nationale veiligheidsnormen waaraan overheaddeuren moeten voldoen, zoals de NEN-EN 12604, NEN 1010 en NEN-EN 12385;
  • de mogelijkheden voor extra beveiliging van overheaddeuren, bijvoorbeeld door middel van een safelock.

Meer weten over de belangrijkste afwegingen die moeten worden gemaakt bij de keuze voor een overheaddeur? Download de Design Guide overheaddeuren als interactieve pdf!

ASSA ABLOY Entrance Systems streeft naar optimale ondersteuning van alle partijen binnen de bouwkolom, zoals architecten. Bezoek onze pagina Design en specificatie en ontdek hoe we u ondersteunen met BIM-objecten, pdf- en DWG-tekeningen, EPD’s, productspecificaties en meer.