Hogere efficiëntie van de deur voor lager energieverbruik

/global/scaled/1351x1093x0x203x760x-1/AAES-NL-News-2021-ASSA ABLOY OH1042FGI.jpg

De oplossing voor betere deurisolatie is een onderbroken koudebrug. Maar wat is dat precies?

Energie-efficiëntie 

Gezien de grotere vraag naar isolatie en de sterkere focus op duurzaamheid, wordt energie-efficiëntie steeds belangrijker, zowel in moderne gebouwen als voor succesvol presterende bedrijven.

Veel bedrijven hebben echter zwakke punten in de isolatie van hun gebouwen. Deze structurele zwakte staat bekend als een thermische- of koudebrug. Koudebruggen, die in veel aspecten van architectuur en de bouw worden aangetroffen, van betonnen tot metalen of houtskeletbouw, zijn ook een veelvoorkomend probleem bij niet-geïsoleerde industriële deuren en toegangsoplossingen.

Omdat het praktisch vaak onmogelijk is om alle koudebruggen weg te nemen, is het zinvoller om koudebruggen tot een aanvaardbaar niveau te reduceren. Eén manier is het toevoegen van een thermische onderbreking in het ontwerp van de deur. En dat is precies de oplossing die wij toepassen.

De brug onderbreken 

Een thermische onderbreking is het tegenovergestelde van een koudebrug. De werkwijze ervan is relatief eenvoudig. Bij onze geïsoleerde sectionale overheaddeuren 'onderbreken' we het aluminium frame in twee afzonderlijke binnen- en buitenelementen door een element met lage thermische geleidbaarheid in te brengen.

ASSA ABLOY OH1042FI

 

Door op deze manier een thermische barrière tegen warmteverlies te creëren, wordt de energiestroom tussen de twee delen verhinderd. Zo wordt de temperatuuroverdracht beperkt. Een onderbroken koudebrug bespaart energie, verlaagt de kosten en zorgt ook voor minder condensvorming aan de binnenzijde. Dat is cruciaal voor bedrijven die afhankelijk zijn van goed zichtbare producten, zoals showrooms of werkplaatsen.

Toegangsoplossingen met geïsoleerde frames

Onlangs hebben we twee nieuwe sectionale overheaddeuren opgenomen in de ASSA ABLOY familie. Ze bieden allebei hetzelfde kwaliteitsniveau dat van ons verwacht mag worden – nu met nóg betere isolatie.

Dit concept met de onderbroken koudebrug beperkt niet alleen het warmteverlies en de ongewenste kosten als gevolg van slechte isolatie, maar helpt bedrijven ook fit te maken voor een duurzamere, energiezuinige toekomst.

Lees hier meer over de oplossingen met geïsoleerde frames van ASSA ABLOY.