Proactief geautomatiseerd deuronderhoud verlaagt de kosten en voorkomt storingen

/global/scaled/1366x849x0x0x1000x435/AAES-NL-ASSA ABLOY Insight-Assa Abloy_IoT_Insight_key visual_2020 -small.jpg

ASSA ABLOY Insight biedt je een soepele servicebeleving en gedetailleerd inzicht in jouw automatische deuren – alles via één gebruiksvriendelijk digitaal platform.

Is het een open deur om te zeggen dat alles begint met een open deur? De meeste ondernemers, facility- en security-managers beseffen dat er voortdurend onderhoud en controle nodig is om hun bedrijfsdeuren te laten functioneren. Storingen kunnen het bedrijfsresultaat in gevaar brengen en de veiligheid van medewerkers en klanten aantasten. En hoewel consequente handmatige inspecties een aantal problemen kunnen voorkomen, kosten ze jouw mensen veel tijd en werk.

In plaats van zaken op de gok aan te pakken, liggen er effectievere en meer betrouwbare oplossingen in de opkomende technologieën van het Internet of Things (IoT – Internet der Dingen): je kunt real-time data genereren aan de hand van een netwerk van verbonden fysieke en digitale apparaten. IoT-gegevens veranderen je bedrijf in positieve zin – je krijgt nieuwe inzichten in de werking van je automatische deuren, en aan de hand daarvan kun je jouw klanten nóg beter welkom heten.

Verhoog de uptime van je deuren met slimme, verbonden apparaten

We introduceren nu het nieuwe ASSA ABLOY Insight-platform. Met ASSA ABLOY Insight maak je verbinding met en verzamel je gegevens over de automatische deuren van je gebouw. Je krijgt wat je nodig hebt om je entree te optimaliseren – alles op één plek. Op basis van het deurtype en de -functies krijg je uitgebreid inzicht in de conditie van je deuren, plus info over gebruik, de technische status van de deur, openings- en sluitingscycli, leeftijd, exacte locatie, status van het slot en nog veel meer.

Niemand houdt van tijdrovende, gecompliceerde en dure service. Gaat er iets mis, dan moet dat meteen opgelost worden. Met IoT schakel je over van een reactieve reparatiecyclus naar preventief onderhoud en proactieve monitoring. Je maakt gebruik van gedetailleerde inzichten in je deuren – en onze serviceteams lossen intussen al problemen op nog voordat die zich voordoen. 

Zorg voor een hoger percentage geslaagde reparaties bij een eerste interventie (FTFR - First time fix rate)

Slimme, verbonden apparatuur stuurt een waarschuwing, en ASSA ABLOY Insight meldt, in nauwe samenwerking met de verbonden deur, ons AAES-ondersteuningsteam dat er iets mis is met een bepaald onderdeel van de automatische deur. Na automatische diagnose en gegevensverwerking wijzen foutcodes op een storing die kan leiden tot uitval of een defect als gevolg van slijtage of welke andere reden ook. Een ervaren monteur wordt geïnformeerd over de foutcodes en op pad gestuurd om het probleem op te lossen en uitval te voorkomen, zodat de FTFR vaststaat – intussen houd je volledige controle, in realtime.

Via één enkel platform houdt je zicht op al je toegangsdeuren

ASSA ABLOY Insight is een alles-in-een-platform, dat je inzicht geeft in gebruik en prestaties van elke deur afzonderlijk. Dat maakt proactieve oplossingen mogelijk, die tijd en geld besparen.

ASSA ABLOY Insight biedt je:

  • Hogere service-efficiëntie – verhoog je service-efficiëntie door een intelligente planning en slimmer gebruik van jouw middelen.
  • Uitgebreide zakelijke inzichten – volg het gebruik van de deur, het loopverkeer, de levensduur van de deur en de slotconditie. Verder krijg je bruikbare inzichten die je helpen bij beslissingen en bij het optimaliseren van je onderneming.
  • Maak beheer van de Total Cost of Ownership (TCO) makkelijker – voorkom onvoorzien onderhoud en houd de levenscycluskosten van je deuren in de hand door te letten op uitgaven en budget.

Met ASSA ABLOY Insight kun je automatische deuren managen en profiteer je van andere voordelen, zoals:

  • Betere beveiliging – zicht op personeels- en klantenverkeer, en controle of jouw deuren al dan niet zijn blootgesteld aan inbraakpogingen.
  • Verhoogde veiligheid – je krijgt rapporten over recente inspecties van cruciale systemen (zoals branddeuren), over piekuren bij klantgebruik en over de toegankelijkheid van kwetsbare zones binnen je bedrijf.
  • Prestaties en onderhoud – je krijgt waardevol inzicht in en een snel overzicht van de status van alle deuren. Zo zie je problemen voordat ze zich voordoen en kun je aan de hand daarvan ingrijpen.
  • Duurzaamheid en energie – spoor energieverlies of binnendringing van kou/warmte op, zodat je op tijd kunt anticiperen, en zo energie en geld besparen.
  • Remote service – ons serviceteam begeleidt en helpt je bij het oplossen van problemen middels de diagnostische voorzieningen op afstand.
  • Betere First Time Fix Rate – dankzij de verbonden producten gaan onderhoudstechnici met de juiste reserveonderdelen op pad en weten ze van tevoren al de juiste oplossing. Daardoor wordt de uitvaltijd beperkt en de first time fix rate verbeterd.

Benieuwd naar meer?

Download onze whitepaper via het formulier bovenaan deze pagina en ontdek hoe je met ASSA ABLOY Insight volledig inzicht krijgt in de bewegingen van je deuren en hoe je onvoorziene problemen voorkomt. Voor meer informatie neem direct contact met ons op. 

Sander van der Horden

Hans Hoek

Pedestrian Door Solutions

hans.hoek@assaabloy.com

088 - 0595 280