Vergadertafel op kantoor ASSA ABLOY Entrance Systems verrijkt met Toekomststoel

/AAES/NL/News/2020/Ontvangst%20Toekomststoel%204.jpg

Kinderen van Kindcentrum De Vaart in Heerhugowaard reikten op 9 maart een zogeheten Toekomststoel uit aan René Rustenhoven, Business Unit Manager Industrial Door Solutions van ASSA ABLOY Entrance Systems Nederland. Deze stoel vormt een extra zitplek in de vergaderruimte, bedoeld om een duurzame toekomst mee te nemen in alle besluiten die daar genomen worden. Voor ASSA ABLOY Entrance Systems is de overhandiging van de Toekomststoel tevens het startsein voor een Green Week.

De Toekomststoel.nl is een initiatief van onder anderen Jan Terlouw. Doel is een beweging in gang te zetten om de noodzaak van een duurzame toekomst iedere dag weer onder de aandacht te brengen. Inmiddels staan op 123 plekken in Nederland toekomststoelen, niet alleen bij bedrijven aan de vergadertafel, maar ook in gebouwen van de Rijksoverheid. De stoelen zijn gemaakt door scholen, kinderopvangorganisaties en bibliotheken, waaronder dus Kindcentrum De Vaart. De kinderen daar gaven hun dromen en ideeën over de toekomst weer op de stoel en vroegen ASSA ABLOY Entrance Systems om een plek aan de vergadertafel – een initiatief waar het bedrijf maar al te graag aan meewerkt.

Als grote organisatie met eigen productiefaciliteiten en een groot aantal auto’s op de weg ziet ASSA ABLOY Entrance Systems het als vanzelfsprekend om zijn verantwoordelijkheid te nemen als het gaat om duurzaamheid. Een groot bedrijf kan een grote impact maken, zo is het motto dat alle medewerkers onderschrijven. Op groepsniveau neemt ASSA ABLOY al de nodige maatregelen. Nu is er in Heerhugowaard een toegewijd Green Team in het leven geroepen om mee te denken over hoe het bedrijf ook de gang van zaken op kantoor steeds duurzamer kan maken. In de Green Week – van 9 tot en met 13 maart – worden er om te beginnen verschillende lunchsessies met sprekers georganiseerd.

Zo is er een sessie met Trees for All, waaraan ASSA ABLOY Entrance Systems afgelopen kerst al een donatie deed. En afvalrecycler Suez komt laten zien wat er precies met het op kantoor gescheiden afval gebeurt. 

Wilt u meer weten over hoe de ASSA ABLOY Group duurzaamheid centraal stelt? Hier kunt u onder andere het duurzaamheidsrapport downloaden.