Is jouw sectionale overheaddeur de juiste?

/AAES/NL/products/industrial-doors/Overhead-sectional-doors/images/ASSA%20ABLOY%20OH1042D%20carwash%20facility.jpg

Binnen industriële en commerciële omgevingen is de overhead sectionaaldeur al jaren dé oplossing voor het in beweging houden van mensen en goederen, met zo efficiënt mogelijk gebruik van ruimte. Maar er is tegenwoordig meer keuze dan ooit. Hoe kies je een overheaddeur die past bij jouw behoeftes als bedrijf?

Als het aankomt op ontwerp zijn veergedreven sectionaaldeuren al decennia de standaard binnen de industriebranche. En voor veel bedrijven blijven deze deuren de beste oplossing - ze zijn snel, efficiënt en makkelijk in gebruik.

Maar dit geldt niet overal meer. In veel industriële en commerciële toepassingen is behoefte aan deuren die bestand zijn tegen intensievere en meer uitdagende omstandigheden.

Extreme omstandigheden

Veergedreven deuren zijn niet bij uitstek de beste oplossing als het aankomt op bepaalde extreme omstandigheden. Deuren die vaak en snel open moeten kunnen gaan; deuren die blootgesteld worden aan water en andere corrosieve stoffen; of deuren die moeten werken in omstandigheden waar hygiëne topprioriteit is.

In al deze gevallen is er een groter risico op slijtage en verontreiniging van roest, stof of vettigheid. Al deze factoreren leiden tot grotere behoefte aan onderhoud.

Kiezen voor directe aandrijving

Bedrijven met zwaardere operationele omstandigheden kiezen steeds vaker voor deuren met directe aandrijving, in plaats van de veren in hun bestaande deuren te vervangen. Deze deuren zijn ideaal voor situaties met veelvuldig gebruik, zoals autowasstraten, of situaties waar potentiëel corrosieve stoffen kunnen voorkomen, zoals in de voedselverwerkingsindustrie.

De deuren blijven makkelijker en langer werken, simpelweg omdat ze niet een traditionele, veergedreven, aandrijving hebben.

Bij ASSA ABLOY Entrance Systems zijn we druk geweest met het ontwerpen van deuren met een directe aandrijving binnen onze familie van overheaddeuren. Sterker nog: de directe aandrijving is nu de standaard en heeft de oude techniek intussen vervangen.

Directe aandrijving is sterker, geeft betere controle over het systeem en heeft nog vele andere voordelen: van snellere en gemakkelijkere installatie tot verlaagd risico op vervuiling van de deuren, tot minder storingen, en nog veel meer.

Lees hier meer over hoe we jouw operatie verder kunnen helpen.