Jouw logistieke gebouw als energieleverancier van de toekomst!

/AAES/NL/News/2021/Routekaart%20Logistiek.png

Met bouwgebonden maatregelen én zonnepanelen op daken kunnen bestaande logistieke gebouwen in Nederland de energieleveranciers van de toekomst worden. In potentie levert dit type vastgoed 50 kWh per m2 vloeroppervlak. Dat is een van de uitkomsten van de Routekaart Logistiek.

Als lid van de werkgroep Logistiek van de programmaraad Paris Proof van de Dutch Green Building Council (DGBW), heeft ASSA ABLOY Entrance Systems Nederland een mooie bijdrage geleverd aan de Routekaart Logistiek, waarin kansen zijn beschreven om het logistiek vastgoed in Nederland te verduurzamen. 

De logistieke sector biedt grote kansen om te verduurzamen

De categorie bedijfsgebouwen is verantwoordelijk voor 26% van het energieverbruik in de utiliteitsbouw, met logistiek als een grote en sterk groeiende functie binnen die sector. Dat zegt niet alleen iets over het verbruik, maar ook over de grootte en het belang van deze sector. Het verduurzamen van gebouwen is een cruciale schakeln om de sector te verduurzamen. 

Routekaart Logistiek biedt handvatten voor verduurzaming

Juist hierom is het belangrijk gebruikers en eigenaren van logistieke gebouwen handvatten te bieden en mee te nemen in de verschillende fasen van  de energietransitie. Naast de potentie van zonnepanelen wordt ook de meerwaarde van isolatie beschreven. Een groot deel van het energieverbruik gaat naar het verwarmen van een logistiek gebouw. Wist je dat onze Dockingsystemen bijdragen aan het verduurzamen van een logistiek pand? 

Vrachtwagens aandocken met gesloten achterdeuren

Met trots preseren wij de ASSA ABLOY DL6120ST Stepdock binnen. Eerst aandocken en dan pas de deur openen helpt om koude- en warmtebruggen te elimineren en bespaart energie. Voor logistieke bedrijven is een laadperron het hart van de activiteiten. Grote voertuigen, zware werktuigen en mensen zijn hier voortdurend in beweging. Dat maakt de thermische verliezen aanzienlijk. 

Meer informatie over de Routekaart Logistiek, vind je op de website van DGBC