Maximaliseer de efficiëntie van het laden en lossen

/AAES/NL/products/loading-dock-equipment/dock-levelers/DL6120ST%20Stepdock%20Inside_0005.jpg

Van productie- tot logistiekbedrijven, het laaddock is waar het om draait als het aankomt op efficiëntie. Hoe kun je die efficiëntie maximaliseren?

Iedereen die wel eens op een laadperron heeft gewerkt weet dat het een veeleisende ruimte is. Allerlei voertuigen die rondrijden, zware machines in gebruik en mensen die grote verscheidenheid aan verschillende taken uitvoeren - laden en lossen kan een complex proces zijn. En toch moet alles naadloos aansluiten om de bedrijfsvoering te blijven faciliteren.

Als de bottleneck van een opslag of productiefaciliteit moet een laadperron altijd een plaats zijn waar veilig, efficient en snel gewerkt moet kunnen worden. Maar met zoveel verschillende machines, componenten en systemen blijft de kans dat er eens iets mis gaat onvermijdelijk hoog. Het resultaat daarvan is niet altijd direct een ongeval, maar zorgt wel voor vertragingen, het niet weg kunnen werken van vrachten, leveringen die te laat zijn, verspilde energie en, uiteindelijk, een verlies aan omzet.

De druk om te presteren

 Omdat er zoveel op het spel staat in zo'n laad- en losomgeving staan bedrijven onder constante druk om de productiviteit en efficiëntie van hun operaties te waarborgen - zonder daarbij in te boeten op veiligheid. Gelukkig zijn er vele manieren om al deze aspecten (productiviteit, efficiëntie en veiligheid) te verbeteren. Dan kun je, onder andere, denken aan het gebruiken van de juiste technologie, het optimaal gebruik maken van de aanwezige faciliteiten zoals docklevelers- en shelters en investeren in meer geavanceerde besturingseenheden. Maar, uiteindelijk gaat het om het implementeren van een holistisch systeem.

Productiviteit opvoeren

Bij ASSA ABLOY Entrance Systems snappen wij hoe cruciaal het dockingproces is voor een modern bedrijf. Daarom hebben wij een uitgebreid portfolio van dockinguitrusting ontwikkeld, met de juiste producten, componenten en digitale oplossingen die bijdragen aan maximale efficientie en veiligheid in het gehele dockingproces. Praktisch gezien betekent dat, dat alle bedrijvigheid snel, efficient en veilig door kan blijven gaan.


Meer weten over onze holistische aanpak? Lees er hier meer over.