Week van de Circulaire Economie

/AAES/NL/News/2021/Week%20van%20de%20Circulaire%20economie.png

Van 1 tot en met 6 februari 2021 vindt online de Week van de Circulaire Economie plaats. Deze week zetten organisaties, ondernemers en overheidsinstellingen hun digitale deuren open om andere professionals te laten zien hoe zij bij bijdragen aan een volledig circulair Nederland. Succesverhalen worden gedeeld, uitdagingen worden besproken en starters krijgen tips om hergebruik van reststoffen en de inzet van hernieuwbare energie voor hun bedrijf te optimaliseren. Ook de Nederlandse tak van ASSA ABLOY Entrance Systems zet stevig in op circulariteit: hoe meer bedrijven hieraan meedoen, hoe sneller we met zijn allen het ideaal bereiken.

De toekomst is circulair

De circulaire economie heeft de toekomst en ASSA ABLOY Entrance Systems weet dat als geen ander. Duurzaamheidsprojecten staan hoog in het vaandel binnen zowel de afdeling Pedestrian Door Solutions als de afdeling Industrial Door Solutions. Zo heeft ASSA ABLOY Entrance Systems binnen het bedrijf bijvoorbeeld al twintig jaar lang een Refurbished Spare Parts Center, waarin prima functionerende onderdelen die retour komen, worden opgeslagen zodat ze later alsnog gebruikt kunnen worden. Als het om het vervangen van onderdelen gaat, krijgen klanten bij ASSA ABLOY Entrance Systems altijd de keuze of deze nieuw of refurbished worden aangeleverd in gerecycled plastic. Zo stimuleert het bedrijf zijn klanten om zelf ook te kiezen voor duurzaamheid, en dat werkt: de vraag is zo groot, dat het Refurbished Spare Parts Center in vijf jaar tijd vijf keer zo groot is geworden.

Ook buiten de fabrieksdeuren doet ASSA ABLOY Entrance Systems mee aan de strijd voor circulariteit. Het bedrijf doet zo veel mogelijk mee aan initiatieven op verschillende niveaus: zo nam ASSA ABLOY Entrance Systems iets meer dan een jaar geleden nog trots deel aan de verkiezing van de duurzaamste leverancier van het Radboudumc. Hier eindige het als winnaar in de categorie ‘bouw’. Ralf de Ruiter, Business Unit Manager van ASSA ABLOY Entrance Systems, leidde het team dat de duurzaamheidsinnovaties van het bedrijf presenteerde en een Optimal Scan uitvoerde. Hiermee werd op objectieve wijze de mate van circulariteit, CO2-uitstoot, stikstof- en fijnstofuitstoot, natuurwaarden en sociale duurzaamheid van het bedrijf gemeten, waarop ASSA ABLOY Entrance Systems beter scoorde dan de zo’n tweehonderd andere uitgenodigde bedrijven. Herhaaldelijke deelname aan dit soort initiatieven zorgt ervoor dat ASSA ABLOY Entrance Systems continu op zichzelf blijft reflecteren en duurzaamheid in alle facetten van het bedrijf voorop blijft stellen.

Duurzaamheid als drijfveer

Van sourcing tot recycling, duurzaamheid is de drijfveer voor alles dat we doen. Lees meer over wat duurzaamheid en circulariteit voor ons betekenen op deze pagina en laat je door ons inspireren.