De eerste bomen van het ASSA ABLOY bos staan

/AAES/NL/News/2022/Teamfoto_Boomplantdag.jpg

Tijdens onze zogenoemde boomplantdag 10 maart 2022, zijn de eerste bomen van het ASSA ABLOY bos geplant. Samen met Trees for all hebben wij, onder begeleiding van Staatsbosbeheer, de schop in de grond gezet. Het resultaat? Een groot bos in wording!

Een concrete bijdrage aan onze eigen leefomgeving 

Samen met een aantal collega’s hebben wij daadwerkelijk de schop in de grond gezet en een groot aantal bomen geplant. Een combinatie van o.a. zomereiken, zwarte elzen en zachte berken, vormen het ASSA ABLOY bos. Hoewel het nu nog een groot veld is met boompjes van miniformaat, hopen hier over een aantal jaren en werkelijk bos te zien. Een bos waarmee we zowel onze leefomgeving als die van dieren verbeteren. Wat wees nou eerlijk, iedereen houdt toch van bomen? Ze zijn fijn om naar te kijken, bossen fijn voor een wandelinge en essentieel voor onze luchtkwaliteit en grondwaterstand.  

“Het was onwijs leuk om vandaag daadwerkelijk zelf een groot aantal bomen te planten. Ik ben zelf gek op bomen maar mooier vind ik het dat ASSA ABLOY Entrance Systems mij als werkgever de kans geeft om zo’n concrete bijdrage te leveren aan een duurzame leefomgeving.”  aldus Vanessa Hilhorst, HR adviseur. 

Een tijdelijke maatregel met een lange termijn resultaat 

De komende jaren focussen wij op het verder reduceren van onze CO2-uitstoot om uiteindelijk voor 2050 volledig klimaatneutraal te werken. Totdat het zover is, compenseren wij onze CO2-uitstoot waar mogelijk. Een tijdelijke maatregel dus maar met bossen die hier hopelijk heel lang blijven staan!  

Meten is weten  

De komende tijd brengt Trees for all voor ons in kaart ‘wat deze bossen ons opleveren’. Niet alleen in het compenseren van onze uitstoot maar ook in het verbeteren van onze leefomgeving én die van dieren. Wil je nou ook bijdragen? Ralf de Ruijter daagt je uit om ook partner te worden (kijk dus zeker even de video hieronder voor zijn directe pleidooi aan jou!).