Duurzaamheidsverslag 2021 is beschikbaar

/AAES/NL/News/2022/Duurzaamheidsrapport2021.png

Het 2021 duurzaamheidsverslag voor ASSA ABLOY Group is nu beschikbaar om te downloaden. Grijp je kans en leer meer over de stappen die wij het afgelopen jaar zetten en wat onze ambities zijn voor de toekomst.

Versneld naar een duurzame toekomst 

Het afgelopen jaar heeft ASSA ABLOY Group de focus op duurzaamheid vergroot en mooie vooruitgang geboekt in de duurzaamheidsreis. Voor het eerst is ASSA ABLOY toegevoegd aan de Dow Jones Sustainability Index Europe. Dit is een mooie erkenning van de voortgang en ambities van de Groep. De duurzaamheidsacties blijven groeien door een combinatie van specifieke initiatieven en doorlopende verbeteringen. Duurzaamheid is nauw gerelateerd aan, en heeft een positieve impact op de strategische doelstellingen van de groep; onze bedrijfsstrategie is onze duurzaamheidsstrategie.    

2021 hoogtepunten 

  • De Group Injury Rate is met 20% afgenomen sinds 2019 door een verbeterde focus op gezondheid en veiligheid. 

  • De CO2-uitstoot van de Groep is afgenomen met 17% ten opzicht van 2019. 

  • In de loop van 2021 is onze water intensiteit met 24% afgenomen en onze energie intensiteit met 14%, beide ten opzichte van het basisjaar 2019. 

  • ASSA ABLOY is lid van de Dow Jones Sustainability Index Europe geworden. Deze index houd de prestaties bij van de top 20%, van de 600 grootste Europese organisaties in de S&P Global Broad Market IndexSM, die leidend zijn op het gebied van duurzaamheid.