Inclusief ondernemen, voor ons ‘De Normaalste Zaak’

/AAES/NL/News/2022/De%20Normaalste%20Zaak.png

Begin dit jaar sloten wij ons aan bij het netwerk De Normaalste Zaak. Samen met de ruim 700 partners van De Normaalste Zaak, promoten en stimuleren wij inclusief werken. Voor ons oprecht al jaren ‘de normaalste zaak’, tijd dus om onze ervaringen ook binnen dit netwerk te delen.

Volwaardige deelname voor mensen met een arbeidsbeperking 

Alle ondernemers van De Normaalste Zaak delen de ambitie om ‘te groeien naar een inclusieve onderneming waar mensen met een arbeidsbeperking volwaardig deel van uitmaken’. Elkaar inspireren en leren van elkaars ervaringen staat centraal in dit informele netwerk.  

  

Inmiddels is bewezen dat inclusieve organisaties zelfs een voorsprong hebben. Niet alleen omdat ‘men steeds vaker vraagt om inclusief betrokken werkgeverschap’ maar ook omdat het een organisatie veerkrachtiger en creatiever maakt. Dat merken wij binnen ASSA ABLOY ook. Er zijn steeds meer collega’s die hun plek vinden op basis van hun wil om te blijven leren terwijl zo op papier niet de ideale kandidaat leken. Wij vinden het geweldig om ons te laten verrassen en mensen aan onze organisatie toe te voegen die qua persoon goed passen.  

 

Nieuwe stappen zijn nodig om voorloper te blijven 

In onze branche zijn we al jaren koploper als het gaat over sociaal ondernemen. Maar dat gaat niet helemaal vanzelf. Om onszelf scherp te houden, hebben wij ons onlangs laten certificeren voor de Prestatieladder Sociaal Ondernemen. Met ons partnerschap bij De Normaalste Zaak hopen we niet alleen te inspireren maar ook geïnspireerd te worden. Want hoe zorgen andere organisaties er nou voor om continu te blijven groeien als inclusieve onderneming? De komende tijd leggen wij een specifieke vraag voor aan het netwerk en krijgen een buddy-organisatie die ons gaat helpen deze vraag te beantwoorden. 

Benieuwd wat wij nog meer doen om duurzaam te ondernemen? Lees het op onze duurzaamheidspagina.