Onze groei naar sociaal ondernemerschap erkend met het PSO-certificaat

/AAES/NL/News/2022/Banner%20PSO.png

Sociaal ondernemen zit in ons DNA, al jaren. Het onlangs behaalde PSO-certificaat is het bewijs. Wij zijn met trots ingedeeld op Trede 1. Dit betekent dat ASSA ABLOY Entrance Systems, meer dan gemiddeld, bezig is met het bieden én vergroten van kansen aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Niet alleen binnen ons eigen team maar ook samen met onze partners.

De Prestatieladder Socialer Ondernemen 

De PSO, oftewel, de Prestatieladder Socialer Ondernemen, is een wetenschappelijk onderbouwd kwaliteitskeurmerk van TNO. De landelijke norm waarmee organisaties aantonen in welke mate ze sociaal ondernemen. Het doel van de PSO is om meer mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie op een duurzame en kwalitatief goede wijze aan werk te helpen.  

 

Trede 1 bijzonder? Voor ons heel normaal 

Natuurlijk zijn we trots dat we direct op trede 1 instappen, maar stiekem deden we daar niets bijzonders voor. Uit de audit, uitgevoerd door DEKRA, is gebleken dat wij al meer dan normaal bezig zijn met inclusiviteit op de werkvloer. Door mensen centraal te stellen, zoeken wij altijd naar de meest passende werkzaamheden voor iedereen. Wij blijken daarmee meer mensen dan gemiddeld met een afstand tot de arbeidsmarkt, een plek te bieden. Daarnaast hebben we leerwerkplekken voor studenten, werken we samen met inkooppartners waarbij inclusiviteit op de agenda staat en hebben we een plan van aanpak om in de toekomst nog socialer te ondernemen. 

  

Koploper op het gebied van inclusiviteit en duurzaamheid 

Het PSO-keurmerk kent vier prestatieniveaus: de Aspirant-status, Trede 1, Trede 2 en Trede 3. De komende jaren streven wij naar het behalen van Trede 2. Met een degelijk plan van aanpak streven wij continu naar een nog inclusievere organisatie waarbij duurzaam ondernemen centraal staat. 

  

Meer weten over onze activiteiten op het gebied van sociaal ondernemerschap? Lees dan over de Prestatieladder Socialer Ondernemen bij ASSA ABLOY Entrance Systems.