Kennisbank

Waarom de juiste deur voor een controlled environment zo belangrijk is

Wie werkzaam is in de manufacturing zal ongetwijfeld bekend zijn met de term ‘controlled environment’. Van productie- tot ontwikkelingsbedrijf: steeds vaker is er sprake van een gecontroleerde omgeving waarin werkzaamheden worden verricht onder specifieke omstandigheden. Toch is de term controlled environment zeer breed en kan de omschrijving van toepassing zijn op verschillende omgevingen: van de farmaceutische industrie en laboratoria, tot de foodsector en cold storage, en industrieën zoals hightech, semiconductor en automotive. Welke specifieke eisen worden aan deze omgevingen gesteld? Wat is de rol van een deur hierbij? En waarom is het zo belangrijk dat voor elke omgeving de juiste toegangsoplossing wordt gekozen?

Toegang en bescherming: de cruciale rol van toegangssystemen voor de gezondheidszorg

Het waarborgen van de veiligheid van patiënten, zorgpersoneel en bezoekers is essentieel voor een effectieve zorgomgeving. Van toegang tot het ziekenhuis of een kliniek tot de manier waarop zorgpersoneel met elkaar omgaat en zich door de instelling verplaatst: toegangsoplossingen spelen een cruciale rol voor hygiëne, beveiliging en toegankelijkheid. Ook afdelingen als de spoedeisende hulp met logistieke doorstroom zijn afhankelijk van de werking van toegangssystemen en laadruimtes.

Zo maakt u uw laadperron nog veiliger

Bij laadperrons heerst vaak grote drukte. Dat elk bedrijf, ondanks die drukte, moet zorgen voor optimale veiligheid bij het laden en lossen, spreekt voor zich. Wist u dat het kiezen van de juiste dock levellers, sectionale overheaddeuren en accessoires bijdraagt aan de veiligheid van personeel en voorraden tijdens het laden en lossen? Dergelijke oplossingen zorgen er bovendien voor dat personen- en goederenstromen in goede banen worden geleid. 

Veiligheid rondom uw laaddock: elk ongeval is er één te veel

Voor een laaddock geldt: risico’s en gevaren liggen altijd op de loer. In deze vaak hectische omgevingen is het risico op letsel – of zelfs fatale ongelukken – groot. Sterker nog, 25 procent van de industriële ongelukken vindt plaats bij laadomgevingen. Zoals overal op de werkvloer geldt ook voor uw laaddock dat elk ongeval er één te veel is. Gelukkig kunt u zelf actie ondernemen om de veiligheid rondom uw laadperron te vergroten.

Vergadertafel op kantoor ASSA ABLOY Entrance Systems verrijkt met Toekomststoel

Kinderen van Kindcentrum De Vaart in Heerhugowaard reikten op 9 maart een zogeheten Toekomststoel uit aan René Rustenhoven, Business Unit Manager Industrial Door Solutions van ASSA ABLOY Entrance Systems Nederland. Deze stoel vormt een extra zitplek in de vergaderruimte, bedoeld om een duurzame toekomst mee te nemen in alle besluiten die daar genomen worden. Voor ASSA ABLOY Entrance Systems is de overhandiging van de Toekomststoel tevens het startsein voor een Green Week.

Nice-to-have of must-have? De juiste sectionale overheaddeur maakt een wereld van verschil voor uw business

Sectionale overheaddeuren spelen een cruciale rol voor veel bedrijven. Ze beschermen mensen en goederen tegen weersinvloeden, bieden beveiliging van uw pand en helpen om de arbeidsomstandigheden aangenaam te houden voor werknemers. Om optimaal te profiteren van een sectionaaldeur is het echter wel zaak dat uw deur aansluit bij de specifieke behoeften van uw bedrijf. We illustreren waar u op moet letten aan de hand van het verhaal van Copenhagen Markets.