Energiebesparende maatregelen bij automatische toegangssystemen


Energie besparen is een hot item voor ondernemend Nederland. Het verbeteren van de energieprestaties van een pand is de ideale manier om duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken. Wij krijgen geregeld vragen over energiebesparende mogelijkheden bij het gebruik van automatische toegangssystemen. U zult er wellicht niet zo snel aan denken, maar met betrekkelijk eenvoudige aanpassingen kan er veel bespaard worden op de maandelijkse energienota.

In deze blog licht ik per type deur enkele energiebesparende maatregelen toe en wat de voordelen daarvan zijn. 

Automatische schuifdeuren

Onze automatische schuifdeuren zijn tegenwoordig voorzien van nieuwe profielvormen die kunnen worden uitgerust met borstels om de deurvleugels strakker en dus energiezuiniger af te dichten. Door gebruik te maken van de borstels kunt u het binnendringen van tocht en het warmteverlies tot maximaal 60% reduceren in vergelijking met de standaardprofielen.

Daarnaast kunnen de automatische schuifdeuren worden voorzien van verschillende intelligente typen sensoren. Zo passen ze bijvoorbeeld de openingsbreedte automatisch aan op basis van de verkeersintensiteit. Door de openings- breedte te verlagen wordt de interne atmosfeer behouden met energiebesparing tot gevolg.
 
» Benieuwd naar uw potentiële besparing? Laat hier uw gegevens achter zodat wij samen met u uw potentiële besparing kunnen berekenen of download eenvoudig productsheets voor meer informatie!

Sectionale overheaddeuren

Bij een goed afgedichte overheaddeur is de tocht het sterkst in de onderhoek tussen de rail en de aangebrachte profiellijst. Een veel voorkomend probleem wat eigenlijk simpel op te lossen valt. Speciaal voor deze kleine opening in de hoek, is er een rubber blok als afdichting ontworpen wat eenvoudig is te plaatsen op zowel een nieuwe, als een bestaande installatie.

Naast het afdichten van de deur, zijn er nog twee andere mogelijkheden om uw overheaddeur energiezuiniger te maken. Ten eerste is het mogelijk om een handbediende overheaddeur te upgraden met een aandrijving voor een efficiënte en veilige deurbediening. Met name wanneer de verkeersstroom intensiever wordt is dit een ideale oplossing. Het bespaart kostbare energie door het voorkomen van onnodig lang open staan van de deur. Ten tweede is het mogelijk om het complete deurblad te vervangen wat direct zorgt voor een betere isolatie. Bovendien is het een uitstekende manier om uw gevel netjes op te knappen zonder vervanging van de hele deur. 

» Nieuwsgierig naar de mogelijkheden die u voor ogen heeft?
Meldt u hier aan voor een Gratis QuickScan of download eenvoudig de productsheets voor meer informatie!

Laad- en lossystemen

Dock shelters verbeteren de energiezuinigheid en de werkomstandigheden en zorgen er voor dat het aangedockte voertuig bijna compleet afgedicht is tegen het gebouw. De enige resterende opening is de hoek van de zijflappen. Door het afdichten van de vrachtwagen bieden de flappen- of luchtkussenshelters tijdens het laden en lossen bescherming tegen de weersinvloeden en tocht. Luchtkussenshelters blazen zich op rondom het voertuig wat zorgt voor een perfecte afdichting. Mechanische flappenshelters zorgen voor een efficiënte bescherming tegen weersinvloeden en hebben een hoge slijtvastheid.

De zijafdichting bij een dock leveller helpt om de opening tussen de levellers en de put af te dichten. Deze duurzame zijafdichting beperkt tocht in het gebouw en bestaat uit één stuk, zonder onderbreking. Hij is van buigzaam hard rubber en vervaardigd van recyclebaar materiaal.

» Klik hier om u aan te melden voor een Gratis QuickScan of download eenvoudig de productsheets voor meer informatie! 

Snelroldeuren

Het besturingssysteem is het belangrijkste onderdeel van een elektrisch aangedreven Albany snelroldeur. Deze dient te allen tijden optimaal en veilig te werken. Een speciaal ontworpen besturingssysteem voor snelroldeuren biedt belangrijke voordelen voor de aandrijvingseigenschappen, waardoor de levensduur van het deursysteem wordt verlengd en de energiekosten worden verlaagd. Soepel starten en remmen, in combinatie met een optimale acceleratie en snellere deurcycli dragen bij tot minder tocht en warmteverlies bij een openstaande deur.

» Schrijf u hier in voor een Gratis QuickScan of download eenvoudig de productsheets voor meer informatie!

Profiteer van een Gratis QuickScan en ontvang 25% korting!

De herfst heeft zich inmiddels flink ingezet en de winter staat voor de deur. Een mooi moment om uw automatische toegangssytemen te laten controleren en gebruik te maken van een Gratis QuickScan. Onze technisch adviseur controleert uw installatie(s) en zal met u de mogelijkheden bespreken. U ontvangt 25% korting op de energiebesparende maatregelen om eventueel energieverlies tot het minimale te beperken. 

» Klik hier om naar het aanmeldformulier van de QuickScan te gaan.
Hier vindt u bovendien een eenvoudig overzicht van alle productsheets geselecteerd per type product. 


Geschreven door Luke Boersma

ASSA ABLOY Entrance Systems