Entry: inspirerende oplossingen voor architecten, bestekschrijvers en bouwkundigen

ASSA ABLOY Entrance Systems gelooft in kennisdeling. We hebben ons ten doel gesteld om het leven makkelijker te maken voor iedereen die kan profiteren van veilige, praktische en betrouwbare entreeoplossingen. We bieden u graag de handvatten én de nodige inspiratie om aan de slag te gaan met de meest optimale toegangsoplossingen voor ieder gebouw.

Op Entry, hét inspiratieplatform voor architecten, bouwkundigen en bestekschrijvers, vindt u daarom inspirerende cases, waarbij dieper in wordt gegaan op duurzaamheid, conformiteit, esthetiek, functionaliteit en projecten & proces.

Sri Charleroi, België

Architect Phylippe Samyn vertelt u graag meer over het ontwerp van brandweerkazerne Sri Charleroi in België. Hij geeft aan dat ieder gebouw zijn eigen functie heeft, of het nu gaat om een ziekenhuis, school of kantoorgebouw. Bij een brandweerkazerne is het van belang om zo snel mogelijk in en uit te rijden. Dankzij de cirkelvorm van de kazerne kunnen alle brandweer- en ambulancewagens elk gewenst moment worden ingezet.

Ook geeft Samyn aan dat er extra veel aandacht besteed is aan de materiaalkeuze, lichtinval en structuur: elk element van een gebouwonderwerp is uniek. Dit ontwerp laat zien dat een pand functioneel én fraai kan zijn. En dankzij BIM was het mogelijk om binnen een team direct toegang te krijgen tot elkaars kennis en de actuele ontwerpfase. Een open, vrij communicatiestroom is het gevolg, voor een efficiënter en gedetailleerder ontwerpproces. Architectenbureau Samyn en Partners is fan.

Klik hier om naar Entry te gaan »

Karolinska Solna, Zweden

Jörgen Pell vertelt dat in het Karolinski Solna-ziekenhuis spelen vooral hygiëne en veiligheid een belangrijke rol. Hygiënische deuropeningssystemen en automatische deuren zorgen dat aan normen en voorschriften wordt voldaan. Ook geldt dat een rustige omgeving welzijn en genezing bevorderen. Daarom is er in de openbare ruimten gekozen voor robuuste, industriële materialen en zachtere, natuurlijke materialen in patiëntruimtes.

Ook bij het ontwerp van het Karolinska Solna-ziekenhuis werd gewerkt met BIM, het was al snel een van de grootste BIM-modellen ter wereld. Een perfecte oplossing voor een intensieve samenwerking tussen architecten, leveranciers, ingenieurs en medewerkers. 

Klik hier om naar Entry te gaan »