Blog: Energiebesparing door de juiste service: hoe onderhoudt u uw toegangsoplossing?

/global/scaled/1200x600x0x108x1020x510/AAES-NL-News-Images-2017-Servicemonteuroverheaddeur.jpg

Met het Energieakkoord in het achterhoofd – dat onder andere bepaalt dat kantoorgebouwen in 2023 minstens energielabel C moeten hebben – is één ding zeker: verduurzaming van gebouwen is van groot belang.

Om aan het Energieakkoord te voldoen, moet men nu al werken aan het energiezuiniger maken van bestaande én nieuwe panden. Hoe zorgt u dat uw gebouw klaar is voor de toekomst?

De rol van deuren bij energiebesparing wordt vaak onderschat. Staat u er weleens bij stil hoe vaak uw deuren open- en dichtgaan? Wanneer men de energiebesparing van een gebouw bepaalt, wordt ervan uitgegaan dat de deuren altijd dicht zijn. Dat is echter vrijwel nooit het geval. Ook met het type deur wordt geen rekening gehouden. Een weloverwogen keuze voor een toegangsoplossing – zoals een snellopende overheaddeur  of luchtkussenshelter – kan aanzienlijk bijdragen aan energiebesparing binnen uw gebouw. Combineer dat met een serviceovereenkomst en u bent klaar voor een duurzame toekomst. Want door het juiste onderhoud van uw toegangsoplossingen vermindert u uw energieverbruik. 

Het juiste onderhoud

Slijtage door dagelijks gebruik kan grote invloed hebben op de efficiëntie van uw toegangsoplossingen. Zo kunnen deuren na verloop van tijd minder goed sluiten, waardoor u minder controle heeft over tocht. Ook de open- en sluittijd van uw deuren moet regelmatig gecontroleerd worden, en eventueel zelfs aangepast aan het jaargetijde. Met een serviceovereenkomst bent u ervan verzekerd dat uw toegangsoplossingen regelmatig worden gecontroleerd door onderhoudsmonteurs. Zo blijven de functies die bijdragen aan energiebesparing goed functioneren. 

Toegangsoplossingen optimaliseren

Een serviceovereenkomst betekent niet alleen dat functies van uw toegangsoplossing worden vervangen en onderhouden. Tijdens het onderhoud controleren servicemonteurs ook de automatische instellingen van uw oplossingen om te zorgen dat ze optimaal geprogrammeerd zijn en bijdragen aan de activiteiten van uw business. En als de efficiëntie van uw toegang verder verbeterd kan worden met upgrades of moderniseringen, dan wordt u daar goed over geïnformeerd en geadviseerd.

Op zoek naar kwalitatief onderhoud van uw toegangsoplossingen om zo te besparen op energie en kosten en de veiligheid van uw systemen te garanderen? Ontdek onze serviceovereenkomsten. Of lees meer over ASSA ABLOY e-maintenance™, voor 24/7 toegang tot alle onderhoudsinformatie van uw automatische toegangsoplossingen.