Blog: Veiligheid voorop in uw logistieke centrum

/global/scaled/4081x2041x0x616x1020x510/AAES-NL-News-2018-Veiligheid_logistiek_centrum.jpg

We willen allemaal een veilige werkplek waar we verwondingen en schade aan personen, goederen of voertuigen kunnen voorkomen. Er zijn diverse oplossingen in de markt die het aantal incidenten en ongevallen aanzienlijk kunnen verminderen.

Blijf veilig

Uw personeel is erg ervaren in hetgeen zij doen en werken daarnaast hard, zeker in een logistiek centrum waar goederen op tijd vervoerd moeten worden. Maar het feit is dat wanneer een situatie stressvol wordt, ongelukken in een klein hoekje zitten en vaak veroorzaakt worden door menselijke fouten.

Met meer geautomatiseerde oplossingen kunt u zorgen voor een veiligere werkomgeving voor uzelf en uw collega's. Zo kunnen automatische overheaddeuren en dock levellers een enorme uitkomst bieden. Om de juiste oplossingen te vinden die het beste bij uw werkzaamheden passen, is het zaak om eerst te kijken naar alle procedures tijdens het laden en lossen om probleemgebieden te identificeren.

Voorkom schade aan voertuigen en deuren

Voertuigen, laadsystemen en deuroplossingen vormen een integraal onderdeel van de goederenstroom in uw distributiecentrum. Om vertragingen te voorkomen, moeten ze allemaal - op elk moment - goed functioneren.

Er zijn een aantal oplossingen die rekening houden met de veiligheid van dit proces, en zorgen voor probleemloos aandocken en vervolgens laden en lossen. Met het ASSA ABLOY Dock-In kunnen bijvoorbeeld kostbare ongelukken worden voorkomen. Of neem bijvoorbeeld het ASSA ABLOY Stepdock, een dockleveller waarbij vrachtwagens met gesloten achterdeuren kunnen aandocken.  

Bescherm uw goederen

Welke soorten goederen heeft u in uw distributiecentrum? Ongewenste incidenten kunnen ook van invloed zijn op uw inventaris. Gekoeld voedsel moet worden opgeslagen volgens regels en voorschriften, zodat de producten gekoeld blijven, terwijl waardevolle goederen 's nachts extra bescherming tegen inbraak nodig hebben.

Zo kunnen geïsoleerde overheaddeuren, dock levellers, shelters of snelloopdeuren enorme uitkomst bieden. En voor optimale bescherming tegen bijvoorbeeld muizen zijn er speciale afdichtingen. Voor optimale bescherming tegen inbraak zijn sloten op overheaddeuren goed toepasbaar. 

 

Als u naar elk aspect van uw goederenbehandeling en opslag kijkt, zult u waarschijnlijk enkele aspecten identificeren die beter zouden kunnen. Het verbeteren van systemen en processen is een slimme en effectieve manier om ongevallen en schades aan goederen te verminderen.

 

Vondt u dit blog interessant? Lees ook: