Doorstories: Een toontje hoger

/global/scaled/2250x1125x0x161x1020x510/AAES-NL-News-2018-Doorstories-machineprotectiedeuren.jpg

Voorafgaand aan een concert in de Ziggo Dome raakte ik aan de praat met een man die zijn hoogbejaarde schoonmoeder mee uit nam. Al snel bleek dat we in hetzelfde wereldje werken - als je immers met deuren werkt, werk je in bijna iedereens wereldje - en ben je dus ook tijdens een avondje uit over werk aan het praten. Deze ideale schoonzoon werkt in de machine protectie en is safety consultant.

De veiligheid van machines is behoorlijk specifiek en is iets waar ik nog lang niet voldoende van af weet. En aangezien ASSA ABLOY Entrance Systems machineprotectiedeuren levert, werd dit dus direct een moment om mijn kennis te laten bijspijkeren door mijn zeer deskundige collega.

En ineens stapte ik in een hele nieuwe wereld binnen. Zo kwam ik erachter dat onze deuren uitermate geschikt zijn bij het lassen in het productieproces. Hierbij zijn veiligheid én snelheid van groot belang. De deuren worden op het besturingssysteem van het productieproces aangesloten, waardoor ze hier meteen onderdeel van zijn.

Ook voldoen de veiligheidsfuncties van de deuren aan de volgende normen: PL d/Cat. 3, PL e/Cat. 4 (EN ISO 130849-1) en SIL 3 (EN 62061). Uiteraard moest ik even opzoeken wat het inhield! PL staat voor Performance Level en SIL voor Safety Integrity Level. Uit beiden volgen veiligheidsvoorzieningen voor machines. De ASSA ABLOY deuren werken dus samen om de hoogst haalbare veiligheid te realiseren.

Geen wonder dat we deze machine protectie deuren inzetten in de productieprocessen van vrijwel alle automerken, waaronder Audi, BMW, Volvo, Toyota en Porsche. Bekijk de referentiecase hier.