Nu beschikbaar: ASSA ABLOY duurzaamheidsrapport 2017

2017 was een mooi jaar voor de ASSA ABLOY Groep. Niet alleen op het gebied van groei, maar ook voor wat betreft onze duurzaamheidsdoelstellingen.

Zo werden we afgelopen jaar een officiële regionale partner van het World Green Building Council’s Europe Regional Network, om de ontwikkeling van duurzaamheid en innovatie in de bouwsector te promoten. Voor wie ons kent geen verrassing, want duurzaamheid is de drijfveer in alles wat we doen – van sourcing tot recycling.

Begin 2016 lanceerden we ons tweede vijfjarige duurzaamheidsprogramma. Het programma omvat onze ambities op het gebied van materiaalgebruik, water- en energieverbruik, health en safety, compliance van leveranciers en de impact van uitstoot en afval op het milieu.

Onze vorderingen op bovenstaande gebieden gedurende het afgelopen jaar ziet u terug in ons duurzaamheidsrapport 2017. Dit rapport beschrijft de duurzame initiatieven en prestaties van de ASSA ABLOY Groep. De gegevens die in het rapport gepresenteerd worden zijn verzameld tijdens het gehele kalenderjaar 2017 en omvatten alle activiteiten van de ASSA ABLOY Groep.

Hoogtepunten duurzaamheidsrapport 2017

 

  • De extra focus op health en safety leidde tot een vermindering van het aantal ongevallen met 20 procent.
  • De totale uitstoot van broeikasgassen door de ASSA ABLOY Groep daalde met 6,2 procent, dankzij nieuwe productietechnologieën en verbeteringen op het gebied van efficiëntie.
  • Het waterverbruik nam gedurende het jaar af met 12 procent.
  • Het aantal fabrieken dat voldoet aan ISO 14001 of andere certificeerbare milieumanagementsystemen steeg van 124 naar 131. Het systeem dekt nu 79 procent van de werknemers in fabrieken van de ASSA ABLOY Groep.
  • Tegen eind 2017 had de ASSA ABLOY Groep 276 Environmental Product Declarations geverifieerd en gepubliceerd.
  • De uitrol van de Business Partner Code of Conduct ging door. De gedragscode is nu verkrijgbaar in twintig verschillende talen.

 

Vond u dit blog interessant? Lees ook: