Een nieuw thuis voor onze schuifdeuren in de Kindervallei

De Kindervallei – het Ronald McDonald Huis in Valkenburg, Zuid-Limburg – is bijzonder. Niet alleen is het een ‘normaal’ Ronald McDonald Huis nabij het ziekenhuis van Maastricht, waar familieleden van zieke kinderen kunnen logeren. Het is ook een van de vakantiehuizen van het Ronald McDonald Kinderfonds.

In een van de acht appartementen op het park kunnen kinderen met een beperking of langdurig zieke kinderen samen met hun familie genieten van een verblijf. Hier kunnen zij samen uitrusten, genieten van het Limburgse landschap en spelen in de aangepaste ‘Vlindertuin’, inclusief rolstoeltoegankelijke boomhut. 

Joris op vakantie bij de Kindervallei

Zo ook Joris, de zestienjarige zoon van Thijs en Anja Elbers uit Valkenburg, Zuid-Holland. Joris werd geboren met het syndroom van OAVS, een verzamelnaam voor meerdere aandoeningen. Hij mist een klein stukje van zijn kleine hersenen waardoor hij er langer over doet om prikkels te verwerken, heeft een doof rechteroor en scoliose wat er voor zorgt dat zijn wervelkolom is verkromd. Hij kruipt daarom vaak over de grond als een tijger of zit in zijn mooie rode rolstoel. Verstandelijk is Joris zo'n twee jaar oud, maar met zijn enorme visuele geheugen is hij volgens zijn ouders vaak accurater dan hun eigen tomtom. Het gezin is inmiddels voor de zesde keer op vakantie in de Kindervallei.

Joris en automatische schuifdeuren

“Hij is gewoon mijn broertje”, zegt zus Sophie liefdevol als ze naar Joris kijkt, die vrolijk naar haar toe kruipt. “En dankzij hem mogen we in de Kindervallei op vakantie.” Een dag voor vertrek laat het gezin Joris via zijn geavanceerde spraakcomputer weten dat ze op vakantie gaan naar de Kindervallei. Zijn reactie? Hij kan niet wachten! Bij aankomst rolt hij in zijn elektrische rolstoel dan ook direct richting de ingang. De automatische schuifdeur gaat open en dicht. Trots als een pauw rijdt Joris nogmaals richting de deur, die wederom open en dicht gaat. Zijn ouders moeten lachen om het gejuich van Joris. Als je afhankelijk bent van een elektrische rolstoel zijn de dingen die je zelf kunt bepalen zeer beperkt. Geen wonder, dat Joris blij wordt als hij zélf de deur open kan doen.

Van onderhoud naar een nieuwe deur

De Kindervallei is een van de organisaties bij wie ASSA ABLOY Entrance Systems regelmatig over de vloer komt voor onderhoud. De organisatie heeft al geruime tijd een onderhoudscontract om te zorgen voor een betrouwbare, veilige en duurzame werking van de toegangssystemen. Dat is extra belangrijk als er regelmatig kinderen in een rolstoel of bed je toegangsoplossingen passeren. Toen de Kindervallei ASSA ABLOY Entrance Systems benaderde voor het plaatsen van nieuwe schuifdeuren, was de oplossing dan ook zo gevonden. De twee automatische schuifdeuren die ASSA ABLOY Entrance Systems eerder toonde op de Dutch Design Week in Eindhoven, vonden een nieuw onderkomen in de Kindervallei. Zo dragen we graag ons steentje bij.

Meer weten over de activiteiten van ASSA ABLOY Entrance Systems? Bekijk onze nieuwspagina!